بفرمایید کموس و خُروندی

هوا که تاریک می شد همه اهل خانه دور میز کرسی تزیین شده با خوراکی های شمیران جمع می شدند و بزرگ خانواده برای بچه ها و نوه ها شعر می خواند و به حافظ تفألی می زد.

بفرمایید کموس و خُروندی

خبرنگاران- شهره کیانوش راد: جمع شدن اعضای خانواده دور میز کرسی درشب های سرد شمیران، تصویری است از طولانی ترین شب سال در آخرین ساعت های شب پاییزی. عباس صالحی یکی از اهالی قدیمی تجریش دستی به سر و گوش خاطرات قدیمی اش می کشد و از سادگی برگزاری مراسم طولانی ترین شب سال در شمیران سال های گذشته می گوید: آن موقع کمتر کسی به دنبال خرید پسته و آجیل شب یلدا بود و پذیرایی مهمانان در طولانی ترین شب سال با میوه های فصل و شیرینی های خانگی سپری می شد. 50 سال پیش شمیرانی ها میوه هایی مانند سیب را در خاک اره یا آرد نگهداری می کردند. بیشتر شمیرانی ها از محصولات باغ خود برای پذیرایی از مهمانان شب چله استفاده می کردند. آنها که وضعشان بهتر بود سفره یلدا را با خربزه و هندوانه تزیین می کردند اما اغلب مردم پذیرایی مختصری برای جمع دورهمی خود تدارک می دیدند. صالحی از میوه هایی نام می برد که در باغ های شمیرانی ها به وفور پیدا می شد: اغلب خانه های شمیران باغ های پردرخت داشت. ازگیل و خرمالو از میوه هایی بود که پای ثابت دورهمی های زمستان های سرد بود. به زبان شمرونی به این میوه ها کموس(ازگیل) و خُروندی(خرمالو) می گفتند. لرزانک، مسقطی، نخودچی و کشمش، شیرینی خاتون پنجره و آلبالو خشکه از دیگر محصولات باغی روستاهای شمیران، شیرینی ها و تنقلات خوشمزه ای بود که شب یلدا را به کام همه شیرین می کرد.

منبع: همشهری آنلاین

به "بفرمایید کموس و خُروندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بفرمایید کموس و خُروندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید