آزمون و خطا در اولین فروش فوق العاده خودرو

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، دنیای اقتصاد نوشت: از روز آدینه که خودروسازان مکلف به اجرای فرمان فروش فوق العاده در عید فطر شدند، تا همین دیروز که زمان شروع ثبت نام خودرو بود، تغییراتی از سوی سیاست گذار کلان خودرو در ساز و کار فروش فوق العاده ایجاد شده است. این مساله نشان می دهد مدیران ارشد وزارت صمت خود نیز بی برنامه و سردرگم، اجرای فروش فوق العاده را به خودروسازان دیکته نموده اند. ابتدا حسین مدرس خیابانی، سرپرست وزارت صمت شرط داشتن چک صیادی به نام متقاضی برای شرکت در فروش فوق العاده خودروسازان را حذف کرد و همان طور که اشاره شد سه شنبه شب و ساعاتی مانده به باز شدن سایت فروش خودروسازان نیز شرط پرداخت وجه هنگام ثبت نام متقاضیان در سایت خودروسازان نیز لغو شد.

آزمون و خطا در اولین فروش فوق العاده خودرو

شرط واریز وجه با دستور سرپرست وزارت صمت از ساز و کار شرکت در قرعه کشی خودروسازان در شرایطی حذف شد که مهدی صادقی نیارکی، معاون سرپرست وزارت صمت در امور صنایع روز سه شنبه در پاسخ به این سوال که چرا کلیه متقاضیان خرید خودرو ملزم به واریز وجه به حساب خودروسازان هستند و این کار به تعیین شدن نتایج قرعه کشی موکول نشده است، گفت: دلایل مختلفی برای واریز 50 درصد وجه در این طرح وجود دارد؛ دلیل اصلی این است که فقط متقاضیان واقعی ثبت نام نمایند؛ زیرا با دریافت وجه فقط متقاضی واقعی وارد جریان خرید شده است و تقاضای غیر واقعی کاهش می یابد. با توجه به اظهارات صادقی نیارکی می توان این طور تحلیل کرد که ابتدا این تفکر در میان مدیران ارشد وزارت صمت غالب بوده که پرداخت وجه می تواند متقاضی واقعی را از متقاضی غیر واقعی تمییز دهد، ولی به فاصله کوتاهی نظرشان تغییر نموده است.

به نظر می رسد مدیران ارشد وزارت صمت از بازگشت پول از حساب خودروسازان به حساب افرادی که در طرح فروش شرکت نموده، اما پیروز به دریافت خودرو نشده اند، نگرانی داشته است. پیش از این قرار بود که وزارت صمت با همکاری بانک مرکزی و سیستم بانکی کشور شرایطی را فراهم کند تا مبالغ مورد احتیاج برای شرکت در قرعه کشی خودروسازان بدون جا به جایی در حساب خود شخص تا سرانجام قرعه کشی و اعلام اسامی، بلوکه گردد.

ساز و کار هم به این شکل بود که پول در حساب متقاضی بلوکه شده و ثبت نام نماینده امکان دسترسی به آن پول را نداشته باشد چنانچه اسم متقاضی از گردونه قرعه کشی خارج شد، متقاضی موظف است الباقی وجه خودرو ظرف 48 ساعت از زمان اعلام نتیجه قرعه کشی در حساب خود شارژ کند و آن دست از افرادی هم که اسامی شان از گردونه خارج نشده ظرف مدت اندکی مبلغ بلوکه شده در حساب شان آزاد می گردد، اما همان طور که اشاره شد این ساز و کار برای فروش فوق العاده عید فطر عملیاتی نشد و قرار شد همان ساز و کار پیشین مورد استفاده قرار گیرد که البته آن نیز توسط سرپرست وزارت صمت وتو شد؛ بنابراین بازگشت پول از حساب خودروساز به حساب مشتریان می تواند یکی از عوامل لغو واریز پیش پرداخت 50 درصدی باشد.

هرچند که به نظر می رسد حذف پرداخت وجه در زمان ثبت نام به نوعی به نفع متقاضیان تمام می گردد، اما باید این نکته را در نظر گرفت که حذف واریز وجه در زمان ثبت نام باعث می گردد که تعداد بیشتری متقاضی در این طرح فروش ثبت نام نمایند و همین مساله ضریب پیروزیت برای مصرف نمایندگان واقعی که به دنبال دریافت خودرو از کارخانه هستند را به طرز چشمگیری کاهش می دهد و از طرف دیگر راستا هایی برای دلالی افراد انتخاب شده که پولی ندارند و تنها به دنبال استفاده از شرایط خرید هستند، به وجود می آورد.

منبع: فرارو

به "آزمون و خطا در اولین فروش فوق العاده خودرو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آزمون و خطا در اولین فروش فوق العاده خودرو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید