افزایش تقاضا برای خرید مرغ در بازار؛ هر کیلو مرغ چند شد؟ ، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی: اگر دولت حمایت کند بازار قابل کنترل است
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در خصوص شرایط بازار مرغ گفت: بازار مرغ در مناسبت هایی مانند نوروز و ماه رمضان به صورت سنتی با افزایش تقاضا همراه می گردد و افزایش تقاضا و مصرف قیمت ها را بالاتر می برد.

وبلاگ ساعت ورزشی- مرضیه ثمره حسینی: رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در گفت وگو با وبلاگ ساعت ورزشی در خصوص شرایط بازار مرغ گفت: ما از دو سه ماه قبل اعلام کردیم که بازار مرغ در مناسبت هایی مانند نوروز و ماه رمضان به صورت سنتی با افزایش تقاضا همراه می گردد و افزایش تقاضا و مصرف قیمت ها را بالاتر می برد.
محمد یوسفی ادامه داد: در این مواقع معمولا دولت ذخایر خود را وارد بازار می نماید اما مسئله ای که الان با آن روبرو شده ایم این است که شرایط توزیع نهاده ها بسیار نامناسب است و این موضوع خود منجر به تشدید هزینه های فراوری مرغ شده است. برای نمونه، قیمت جوجه یک روزه ظرف یک هفته گذشته افزایش پیدا نموده است البته گران نیست و قیمت های کنونی تا حدودی ضرر فراوریکنندگان را جبران می نماید.
یوسفی با تاکید بر تاثیر افزایش هزینه های فراوری بر قیمت مرغ اضافه نمود: زمانی که هزینه فراوری افزایش یابد قیمت ها برای مصرف کننده هم افزایش می یابد.
قیمت مرغ در بازار
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در خصوص قیمت کنونی مرغ هم گفت: در حال حاضر، مرغ در بازار و فروشگاه های سطح شهر بین 68 تا 73 هزار تومان عرضه می گردد.
لازم به ذکر است قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم 63 هزار تومان است.
یوسفی به تاثیر گرانی گوشت قرمز بر گرانی مرغ هم اشاره نمود و گفت: جهش قیمت گوشت قرمز در سرعت بخشیدن به بالاتر رفتن قیمت مرغ خیلی موثر بوده است دلیل آن هم این است که الان بسیاری از مردم توان خرید و مصرف گوشت قرمز ندارند و تقاضاها به سمت بازار مرغ کشیده شده است.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه افزایش قدرت خرید مردم هم در گران شدن مرغ تاثیر دارد، در این باره شرح داد: مرغ بیشتر مورد مصرف طبقه میانه است و طبقه میانه هم یا حقوق بگیرند یا کاسب و بازاری و با توجه به اینکه هر سال از بهمن ماه ما شاهد پرداخت عیدی و پاداش هستیم و تا حدودی نقدینگی و قدرت خرید مردم افزایش پیدا می نماید مقدار مصرف و خرید مرغ هم افزایش می یابد و افزایش تقاضا هم در افزایش قیمت موثر است.
کمبودی در بازار مرغ نداریم
در روزهای اخیر، محمدعلی ضیغمی، عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده دام و طیور در صحبت با رسانه ها مطرح نمود که بیش از 2 ماه است هیچ ارزی به کالاهای اساسی و نهاده های دام و طیور اختصاص پیدا ننموده است و ادامه این روند بخش فراوری مواد پروتئینی و لبنی کشور را دچار مشکل می نماید.
از آنجا که نهاده های دام و طیور بخش مهم فراوری گوشت و مرغ است این نگرانی ایجاد شد که فراوری مرغ دچار مشکل گردد و به تناسب آن کمبود و گرانی در بازار مرغ اتفاق بیفتد و مرغ هم از سفره مردم حذف گردد. رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در این باره گفت: خوشبختانه در حال حاضر در زمینه فراوری مرغ کمبود نداریم اما شرایط برای فراوریکنندگان مرغ چندان مناسب نیست و فراوریکنندگان مجبورند ادامه دهند.
یوسفی ادامه داد: وقتی جوجه یک روزه متولد می گردد باید به سالن های پرورش برود و در سالن های پرورش آب و دان و بهداشت و انرژی می خواهد. در این شرایط مرغدار که نمی تواند دست روی دست بگذارد بلکه او مجبور است حتی اگر شده فرش زیر پای خود را می فروشد تا شکم مرغ را سیر کند و با هر قیمتی که شده است کنجاله و سویا بخرد و گرنه همه سرمایه اش از بین می رود.
- جزییاتی از آمار واردات نهاده های دامی در 11 ماهه 1401 | واردات ذرت، جو، کنجاله و دانه سویا چقدر است؟
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی اعلام کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ کیلویی 65 هزار تا 70 هزار تومان است اما دولت نرخ مصوب را 63 هزار تومان معین نموده است که ضرر فراوریکنندگان را در پی دارد.
یوسفی ادامه داد: اما با تمام مسائل و شرایط موجود از آنجا که همه چیز به تصمیمات و حمایت های دولت بستگی دارد و این دولت است که باید ارز بدهد و ثبت سفارشات را بپذیرد چنانچه دولت تعهدات خود را انجام دهد و نظارت ها را هم داشته باشد کنترل بازار مرغ در شرایطی که تقاضا رو به افزایش است امکانپذیر است.
منبع: همشهری آنلاین