نکات مهم قبل از فروش گوشی دست دوم که باید بدانید

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، قصد فروش گوشی دست دوم خود را دارید اما نمی دانید باید چگونه این کار را انجام دهید؟ پیشنهاد می گردد این مطلب را از دست ندهید چرا که در آن به آنالیز نکاتی می پردازیم که قطعا برای فروش گوشی دست دوم مفید خواهند بود.

نکات مهم قبل از فروش گوشی دست دوم که باید بدانید

این روزها گوشی های هوشمند بسیار قدرتمندتر از گذشته شده اند و در نتیجه وقتی کاربری آن را خریداری می نماید، دیرتر به یک گوشی نو احتیاج پیدا می نماید. اما اگر این احساس احتیاج به وجود بیاید، چند راه وجود دارد که بتوان از گوشی قدیمی هم استفاده ای برد. نخست اینکه آن را به یکی از اعضای خانواده داد که تا به امروز گوشی هوشمند نداشته است یا حداقل این گوشی از آنچه که او استفاده می نموده بهتر است؛ دوم اینکه گوشی را به عنوان گوشی دوم در کنار خودمان نگه داریم و از آن استفاده کنیم و سوم اینکه آن را به عنوان یک گوشی دست دوم بفروشیم.

توجه داشته باشید گوشی های امروزی واقعاً خوب هستند و قطعا بعد از گذشت مدتی، باز هم آن کارایی و کیفیت لازم را دارند. بنابراین هنگام خرید یک گوشی نو، حتما به خاطر داشته باشید که گوشی قدیمی شما هم می تواند کارایی زیادی داشته باشد. اگر می خواهید از گوشی بهره ببرید، حرف زیادی باقی نمی ماند، اما اگر می خواهید گوشی را به عنوان یک محصول دست دوم بفروشید، چندین نکته وجود دارد که حتما باید آن ها را مد نظر داشته باشید تا بتوانید با خیال راحت این کار را انجام دهید.

فروش گوشی دست دوم گاهی اوقات آنطور که انتظار داریم آسان و بدون دردسر نیست. یک سری نکات وجود دارد که باید حتما آن ها را رعایت کنیم تا هم به عنوان فروشنده، متضرر نشویم و هم خریدار بتواند تجربه خوبی داشته باشد. بنابراین در ادامه با ما همراه باشید. در این مطلب به آنالیز چند مورد مختلف خواهیم پرداخت:

  • آیا باید گوشی خود را بفروشم؟
  • قبل از فروش گوشی باید چه کاری انجام دهم؟
  • گوشی خود را از چه طریقی به فروش برسانم؟
  • نکات مهم دیگر

آیا باید گوشی خود را بفروشم؟

نخستین نکته ای که قبل از فروش یک گوشی باید به آن توجه داشته باشید این است که آیا اصلا فروش آن، برترین تصمیمی است که می توانید بگیرید؟ همانطور که در بالا اشاره شد، این روزها گوشی های هوشمند می توانند حتی بعد از گذشت چند سال هم کارایی مناسبی داشته باشند. بنابراین نباید خیلی عجولانه به فروش آن ها اقدام کنید. با این حال یک سری نکات مثبت و منفی وجود دارد که باید آن ها را در نظر داشت.

چرا گوشی قدیمی خود را بفروشیم؟

  • ارتقا: اگر گوشی شما کند شده و دیگر احتیاج شما را رفع نمی نماید، خرید یک گوشی نو می تواند واقعاً کار راه انداز باشد. چون با فروش این گوشی می توانید بخشی از هزینه گوشی نو را هم جبران کنید.
  • خرید گوشی ضعیف تر: این مورد شاید عجیب به نظر برسد، خصوصا در بازار کشور ما، اما اگر گوشی هوشمندی خریداری کردید و فکر می کنید برای احتیاج شما واقعاً زیاد از حد قدرتمند است، به گونه ای که بیش از نیمی از امکانات آن را استفاده نمی کنید، می توانید آن را فروخته و یک گوش مقرون به صرفه قیمت تر بخرید و باقی پول را هم در جیب خود بگذارید. در این جور مواقع، فروش گوشی به شخصی که بداند شما به چه علتی قصد فروش گوشی را دارید می تواند از ضرر جلوگیری کند.
  • ارزش خرید پایین: یکی از دلایلی که کاربران تمایل دارند گوشی های خود را زودتر بفروشند این است که ارزش آن ها پایین نیاید. برای مثال شما یک گوشی قدرتمند می خرید و می دانید سه سال دیگر به یک گوشی نو احتیاج خواهید داشت. چرا باید سه سال صبر کنید تا گوشی کارایی اولیه خود را از دست بدهد و قیمت آن افت شدیدی پیدا کند؟ منطقی این است که بعد از گذشت دو سال به فروش آن و خرید یک گوشی نو اقدام کنید تا گوشی را با بالاترین قیمت ممکن بفروشید.
  • آپدیت نرم افزاری: گوشی های نو از لحاظ نرم افزاری آپدیت بیشتری دریافت می نمایند، به خصوص اگر شرکت هایی نظیر سامسونگ یا اپل آن ها را فراوری نموده باشند چون این دو شرکت در حال حاضر با 4 و 5 سال آپدیت نرم افزاری و امنیتی، در این زمینه برترین به حساب می آیند. اگر می دانید گوشی شما دیگر بعد از یک سال آپدیت نو را دریافت نمی نماید، باید آن را فروخته و به خرید گوشی نوتر اقدام کنید. البته این در شرایطی است که به آپدیت نرم افزاری اهمیت بدهید.
  • دادن شانس دوباره به گوشی: نباید فراموش کنید اگر گوشی شما، دیگر نمی تواند احتیاجتان را رفع کند، شاید احتیاج خیلی از افراد دیگر را پوشش دهد. در نتیجه فروش آن ایده بسیار خوبی است چرا که هم می توانید برای خرید گوشی نو اندکی پول بدست بیاورید و هم اینکه از آلودگی محیط زیست به نوبه خود جلوگیری کنید چرا که با این کار، گوشی ها همچنان در چرخه استفاده باقی می مانند.
  • تجربه قابلیت های نو: تا زمانی که چیز نوی را تجربه ننموده باشید، نمی توانید ادعا کنید محصولی که در اختیار دارید برترین است. گوشی های هوشمند این روزها فراورینمایندگان مختلفی دارند. اگرچه گوشی های اندرویدی یک سیستم عامل واحد دارند اما حتی این محصولات هم به وسیله شرکت هایی فراوری می شوند که سبک و سیاق خاص خود را در طراحی رابط کاربری بکار می گیرند و به اندروید، رنگ و لعاب منحصر بفردی می دهند. بنابراین گاهی اوقات کاربران می خواهند محصول نوی را تجربه نمایند که کاملا هم حق دارند. در نتیجه گوشی قدیمی خود را فروخته و به سراغ مدل های دیگر می فرایند.

چرا گوشی قدیمی خود را نفروشیم؟

  • شاید گوشی شما همچنان خوب باشد: احتمالا این ضرب المثل را شنیده اید که سری را که درد نمی نماید، دستمال نمی بندند. این جمله در این شرایط هم صدق می نماید. یعنی زمانی که شما همچنان از گوشی قدیمی خود آن کارایی که باید را دریافت می کنید و اصلا احتیاجی به خرید گوشی نو ندارید، اما به انجام این کار اقدام می کنید. باید بدانید این کار جز خالی کردن حساب بانکی شما، هیچ تأثیر دیگری ندارد، البته اگر واقعاً علت خاصی برای خرید گوشی نو ندارید.
  • از دست دادن پول: همانطور که در بالا اشاره شد، اگر دیر بجنبید، شاید گوشی شما ارزش خود را از دست بدهد و دیگر فروش آن کار منطقی نباشد. بنابراین در این زمان بهتر است خودتان از گوشی تا جایی که امکان دارد بهره ببرید و لذت ببرید، چون فروش آن برای شما ضرر به همراه خواهد داشت.
  • استفاده به عنوان گوشی دوم: این روزها هزینه تعمیر یک گوشی قدرتمند به میزان قیمت یک گوشی مالی است. وقتی شما یک گوشی مالی خوب دارید که دیگر نمی تواند احتیاج شما را رفع کند، چرا آن را بفروشید؟ تمام کارهای سنگین را با یک گوشی نو و قدرتمندتر انجام دهید و همزمان با آن، برای رسیدگی به کارهای سبک تر از گوشی قدیمی خود بهره ببرید.
  • دادن گوشی به بچه ها: این روزها بچه ها برای رفتن به مدرسه، سرگرم شدن و… شاید به گوشی هوشمند احتیاج داشته باشند. البته نمی گوییم در هر حالتی باید برای آن ها گوشی هوشمند خرید اما اگر به هر علتی کودک شما به گوشی هوشمند احتیاج پیدا کرد، به جای اینکه هزینه کنید و یک گوشی دیگر برای او بخرید، می توانید گوشی قدیمی خود را به او بدهید و یک گوشی قدرتمندتر برای خود بخرید. اینطوری با یک تیر سه نشان می زنید؛ نه از فروش گوشی متضرر می شوید، هم کودک تان بدون پرداخت هیچ پولی صاحب گوشی می شود و هم خودتان یک گوشی نو می خرید.
  • نگرانی هایی از بابت حریم خصوصی: یک نکته مهم که باید بدانید این است که اطلاعات معمولا به صورت کامل از یک حافظه پاک نمی شوند و همواره راهی برای بازگرداندن آن ها وجود دارد. با دانستن این موضوع، سعی کنید گوشی را به شخصی بدهید که مورد اعتماد باشد یا خودتان نگهش دارید و فکر فروش آن را از سر خارج کنید. خصوصا اگر می خواهید آن را به شخصی بفروشید که هیچ شناختی از او ندارید. چون نمی دانید هدفش از خرید گوشی چیست.
  • وقت طلاست: فروش یک گوشی دست دوم احتیاج به کوشش و زمان زیادی دارد. شاید ساعت ها و روزها کوشش کنید اما نتوانید گوشی خود را با قیمت مناسبی که مد نظر داشتید بفروشید. بسته به نوع فعالیتی که انجام می دهید، می توانید از این فرصت برای انجام یک کار مفیدتر بهره ببرید و حتی درآمدزایی کنید.
  • شاید این کار خطرناک باشد: اگر تازه کار باشید و با چم و خم کار آشنایی نداشته باشید، این احتمال وجود دارد که سرتان کلاه برود. گاهی اوقات شما باید با افراد غریبه دیدار کنید یا به آن ها اعتماد کنید و این اعتماد شاید در نهایت به ضررتان تمام شود.

قبل از فروش گوشی باید چه کاری انجام دهم؟

حالا تصور می کنیم شما تمام این نکات را خواندید اما باز هم تصمیم خود را گرفته و می خواهید گوشی خود را بفروشید. حالا یک سری نکته وجود دارد که باید آن ها را به خاطر داشته باشید چون فروش گوشی دست دوم اصلا کار راحتی نیست ولی اگر یک سری نکات را بدانید، به نظر نمی رسد دیگر کار خیلی سختی داشته باشید.

ارزش گوشی خود را تعیین کنید

اینکه بدانید گوشی شما چقدر می ارزد، کار خیلی سخت و دشواری نیست، البته اگر گوشی شما در دسترس قرار داشته باشد. چون در غیر این صورت اصلا قیمتی برای آن در هیچ یک از فروشگاه های آنلاین ثبت نخواهد شد. اما نگران نباشید، این مشکل را می توان حل کرد.

کافی است سری به فروشگاه های فیزیکی در شهر خود بزنید و به فرد فروشنده بگویید اگر یک گوشی با مدلی مشابه گوشی شما به صورت دست دوم موجود باشد، با چه قیمتی می توانید آن را بخرید؟ توجه داشته باشید در صورت امکان نگویید خودتان قصد فروش گوشی را دارید. احتمالا می دانید علت این کار چیست، بنابراین سعی کنید صدایش را در نیاورید. توجه داشته باشید جست و جو را فقط با یک بار رفتن به یک فروشگاه متوقف نکنید. به بیش از 5 یا 6 فروشگاه بروید و از تمام آن ها اطلاعاتی را که می خواهید دریافت کنید تا مطمئن شوید گوشی شما چقدر می ارزد.

توجه داشته باشید اگر گوشی شما مشکل خاصی داشته باشد، نمایشگر آن تعویض شده باشد، خط و خش روی پنل پشتی یا نمایشگر آن وجود داشته باشد، بلندگوهای آن خراب باشند، باتری آن احتیاج به تعویض داشته باشد یا اصلا تعویضی باشد و بسیاری موارد دیگر که یک گوشی را دست دوم می سازد، باید حتما هنگام فرایند دریافت اطلاعات، آن ها را به اطلاع فروشندگان بگذارید. هرچند در این شرایط شاید مجبور شوید بگویید خودتان قصد فروش دارید. اگر مطمئن شدید گوشی شما چقدر می ارزد، مراحل زیر را انجام دهید.

از گوشی خود فایل پشتیبان بگیرید

به احتمال زیاد کسی گوشی خود را می فروشد که بخواهد یک گوشی نو بخرد. در نتیجه احتمالا به اطلاعات قدیمی خود روی گوشی نو احتیاج خواهد داشت. توصیه می شود در این شرایط سری به حساب کاربری خود زده و از تمام اطلاعات ضروری نظیر مخاطبین، تصاویر، فیلم ها و… فایل پشتیبان تهیه کنید. اطمینان حاصل کنید تمام این اطلاعات قبل از تحویل گوشی به مشتری، کاملا پشتیبان گیری و از روی گوشی قدیمی شما حذف شده باشد.

برترین کار برای حذف کردن اطلاعات هم این است که گوشی را به تنظیمات کارخانه بازگشت بدهید. با انجام این کار، همانطور که از نامش پیداست، گوشی تماما به حالت نخست خود باز می شود، تمام اپلیکیشن ها پاک می شوند، تمام تنظیمات به حالت اولیه برمی گردند و گوشی عملا نو می شود. حتی فرایند راه اندازی گوشی را هم باید دوباره انجام دهید. توجه داشته باشید قبل از اینکه تنظیمات را برگردانید، حتما تمام حساب های کاربری لینک شده به گوشی را حذف کنید چون شخص دیگر شاید نتواند حساب کاربری خود را به گوشی بدهد.

برای بازگشت گوشی به تنظیمات کارخانه بسته به مدل محصولی که در اختیار دارید، باید جهت متفاوتی را بروید. اما به صورت کلی وقتی وارد تنظیمات گوشی شدید، در قسمت جست و جو، عبارت Reset را سرچ کنید که با این کار، صفحه مربوط به آن بالا خواهد آمد. به صورت کلی پیشنهاد می شود آموزش بازگشت گوشی به تنظیمات کارخانه را به وسیله اینترنت دریافت کنید.

تصاویر زیبایی از گوشی خود بگیرید

این به کسانی توصیه می شود که قصد دارند گوشی خود را به صورت غیر حضوری و به وسیله وب سایت های آنلاین به فروش برسانند. چون در بستر نت، تنها راه ارتباطی مشتری با شما به وسیله تماس تلفنی و تصاویری است که از محصول خود به اشتراک می گذارید. در نتیجه باید سعی کنید تا جایی که امکان دارد، تصاویر خوب و باکیفیتی از گوشی خود ثبت کنید. در بعضی مواقع دیده شده کاربرانی که قصد خرید گوشی را دارند، به کسانی که به موارد این چنینی اهمیت می دهند، بیشتر اعتماد می نمایند.

بنابراین گوشی را ابتدا تمیز کنید و آن را روی یک سطح مناسب با پس زمینه زیبا قرار دهید. توجه داشته باشید تصویر شما هنری نیست، بنابراین باید گوشی حتما در زاویه ای که مد نظر است، به برترین شکل ممکن به نمایش گذاشته شود. اگر گوشی خط و خش خاصی دارد، شکسته است، مسئله ای دارد که با یک نگاه می توان آن را متوجه شد، حتما، تأکید می کنم، حتما طوری عکس بگیرید که مشتری به وسیله تصاویر متوجه آن ها بشود. سپس در توضیحات می توانید بنویسید که علت این خط و خش چیست.

سعی کنید نور محیط را به گونه ای تنظیم کنید که تصویر گوشی خیلی تاریک یا خیلی روشن ثبت نشود. اطراف گوشی را هم خیلی شلوغ نکنید. به خاطر داشته باشید همانطور که گفته شد قرار نیست عکسی هنری از گوشی بگیرید، فقط قرار است در یک محیط مناسب با پس زمینه ای زیبا، شرایط واقعی آن را به مخاطب اعلام کنید. بنابراین به هیچ چیز خاصی احتیاج ندارید. چون شاید مشتری فکر کند شما می خواهید با این کارها او را گول بزنید. پس سعی کنید هیجان زده نشوید.

گوشی خود را از چه طریقی به فروش برسانم؟

در وب سایت منبع، نام فروشگاه ها و پلتفرم های آنلاین به عنوان بستری برای فروش ذکر شده که از جمله این موارد می توان به eBay، شرکت های مخابراتی و… اشاره نمود. از آن جایی که ما در ایران زندگی می کنیم و دسترسی به چنین فروشگاه هایی نداریم، به ذکر چند پلتفرم می پردازیم که می توانید به یاری آن ها، گوشی دست دوم خود را به فروش برسانید.

دیوار و شیپور

دیوار یک بستر عالی برای فروش لوازم نو و دست دوم است. این وب سایت که اپلیکیشن آن هم در دسترس واقع شده است، یک بستر برای درج آگهی به شمار میرود و کاربران می توانند هر محصولی که دارند را به وسیله آن به فروش برسانند. کافی است در آن ثبت نام کنید، اطلاعات مورد احتیاج را وارد کنید و تصاویر گوشی را نیز بارگذاری کنید. حالا اینکه خرید محصول به چه صورتی انجام بگیرد، به توافقی که شما با مشتری می کنید بستگی دارد. شیپور هم دقیقا کاربرد مشابهی با دیوار دارد و ترجیح یکی بر دیگری فقط به تجربه کاربری شما برمی شود.

اینستاگرام و فیسبوک

اگر کسی را می شناسید که تعداد دنبال نمایندگان آن در شبکه های اجتماعی پرمخاطب نظیر اینستاگرام و فیسبوک زیاد است، از او بخواهید آگهی فروش گوشی شما را پست یا استوری کند. با این کار تعداد زیادی از کاربران از بابت این موضوع آگاه می شوند و اگر قصد خرید داشته باشند، با شما تماس می گیرند. شرایط آگهی کردن محصول در این شبکه های اجتماعی تا حد زیادی مشابه دیوار و شیپور است. با این تفاوت که اینجا دیگر احتیاجی به ثبت نام ندارید. اگر هم کسی را نمی شناسید که برای شما آگهی فروش را پست کند، می توانید از دوستان و آشنایان تان بخواهید که در استوری های خود، این خبر را به اطلاع دنبال نمایندگان شان برسانند. با دست به دست شدن این خبر، قطعا تعداد زیادی از افراد آن را خواهند دید. بنابراین شبکه های اجتماعی را به عنوان بستری عالی برای فروش گوشی دست دوم خود نباید فراموش کنید.

فروشگاه های فیزیکی

یکی دیگر از روش های فروش گوشی دست دوم این است که آن را به فروشگاه ها برده و از فروشنده بخواهید در صورت وجود تقاضا، گوشی را برای شما بفروشد. در این شرایط فروشنده اندکی از مبلغ را برای خود می گیرد و بخش بزرگی را به شما می دهد. اما تجربه ثابت نموده در این روش، کاربران سریع تر می توانند پاسخ بگیرند. البته اگر گوشی در نزد کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار باشد. طبیعتا یک گلکسی A22 دست دوم خیلی دیرتر از آیفون 11 به فروش می رود، بنابراین باید با در نظر گرفتن تمام موارد، به میزان کافی صبوری به خرج داد.

نکات مهم دیگر

ایمنی خود را در اولویت قرار دهید

در خریدهای غیر حضوری، اگر واسطه ای قرار داشته باشد که فرایند خرید و فروش را با دریافت کارمزد انجام دهد، واقعاً عالی خواهد بود. اما اگر واسطه ای وجود نداشته باشد، به احتمال بسیار فراوان این شما هستید که باید خودتان تمام کار را انجام دهید. سعی کنید تا جایی که امکان دارد، در ابتدا پول را دریافت نموده و گوشی را ارسال کنید؛ اصلا فرایند طبیعی کار هم همین است. در غیر این صورت معامله را به شکل حضوری برگزار کنید.

به همراه شخص مقابل به یک فروشگاه بروید تا از صحت ادعاهای شما مبنی بر خوب بودن گوشی (در صورتی که چنین ادعایی را مطرح کردید)، مطمئن شود. سپس در همان قرار دیدار به او وقت بدهید تا گوشی را از هر لحاظ که خواست مورد آنالیز قرار دهد. اما توجه داشته باشید در تمام طول مدت آنالیز، شما هم باید بدانید چه اتفاقی دارد رخ می دهد. قرار دیدار را هم سعی کنید در یک جای شلوغ نظیر کافه، فروشگاه موبایل، یک مکان عمومی و شلوغ و… بگذارید که بدانید اتفاق خاصی برایتان رخ نمی دهد. البته شرایط باید طوری باشد که مشتری هم احساس بدی نداشته باشد.

صادق و در دسترس باشید

شما قصد دارید گوشی خود را بفروشید تا بتوانید بیشترین پول را از فروش آن بدست بیاورید. به خاطر داشته باشید که شخص خریدار هم دارد با این کار، یک سرمایه گذاری انجام می دهد. حال یا پول کافی برای خرید گوشی بهتر نداشته با هرچه که بوده، تصمیم گرفته گوشی شما را به صورت دست دوم بخرد. پس شما نباید به او و اعتمادی که به شما نموده خیانت کنید. بنابراین سعی کنید کاملا صادق باشید و حتی کوچک ترین مشکل را هم به اطلاع شخص خریدار برسانید. توجه داشته باشید شخصی که در رابطه با چیز کوچکی دروغ بگوید، محتمل است در رابطه با چیزهای بزرگ تر هم دروغ بگوید؛ بنابراین سعی نکنید چنین حسی را به طرف مقابل خود القا کنید.

خریدار بعلاوه می خواهد اطلاعات زیادی را از بابت گوشی شما داشته باشد. در نتیجه سعی کنید برای پاسخ دهی به پرسش های او در دسترس باشید. سعی کنید رفتار محبت آمیز از خود نشان دهید تا او بتواند حس امنیت از شما دریافت کند و از بابت خریدی که داشته، راضی باشد. چون خرید یک محصول دست دوم ریسک بالایی دارد و واقعاً اگر کسی مجبور نباشد، دست به چنین کاری آن هم در این شرایط نمی زند. پس سعی کنید این حس اطمینان را به طرف مقابل بدهید که محصول مورد نظر کیفیت بالایی دارد.

آیا باید تخفیف بدهیم؟

این مسأله کاملا به شما بستگی دارد. اما پیشنهاد می شود همواره مبلغ کمی را به خریدار تخفیف بدهید. 5 یا 10% تخفیف آنقدر زیاد نیست که باعث شود ضرر کنید، بنابراین سعی کنید همواره برای این موضوع دست و دلباز باشید تا بتوانید راحت تر گوشی خود را به فروش برسانید. البته وقتی می دانید کسی با قیمت شما موافقت می نماید، دیگر بحث تخفیف را پیش نکشید و سعی کنید در ابتدا با همان قیمتی که اعلام کردید، محصول خود را به فروش برسانید.

با داشتن این موارد در فکر خود، می توانید به راحتی به فروش گوشی دست دوم اقدام کنید. توجه داشته باشید همواره در عمل ممکن است شرایط با آنچه که در این مطلب گفته شده فرق داشته باشد. بنابراین این نکات را به عنوان یک راهنما در نظر بگیرید و نه کاری که باید حتما در هر شرایطی انجام دهید.

منبع: Android Authority

منبع: دیجیکالا مگ

به "نکات مهم قبل از فروش گوشی دست دوم که باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نکات مهم قبل از فروش گوشی دست دوم که باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید