راهکارهایی برای مسدود کردن امکان ردیابی در تمام مرورگرها
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، اگر شما نیز نگران ردیابی تاریخچه مرور خود در مرورگرهای مختلف بوده و در پی راهی برای رهایی از این دغدغه هستید، این مطلب را از دست ندهید.
اگر می خواهید فورا زندگی دیجیتال خود را بهبود ببخشید، یک یادداشت Post-it بردارید، روی آن حذف سابقه مرور بنویسید و آن را در نزدیکی رایانه خود قرار دهید تا هرگز آن را نباید فراموش کنید.
مرورگر های وب به دلایلی فعالیت گذشته شما را پیگیری می نمایند. خوشبختانه، همه مرورگر های وب امروزی حذف تاریخچه وبگردی و نیز مسیر های آنلاین شما را آسان می نمایند.
در این مطلب، اطلاعاتی را که مرورگر شما به طور اتوماتیک ثبت می نماید، کار هایی که این داده ها انجام می دهند و نحوه خلاص شدن از شر آن ها را خواهید یافت.
آنچه مرورگر شما ذخیره می نماید
قبل از این که آستین ها را بالا بزنید و تمام داده های ذخیره شده در مرورگر خود را حدف کنید، باید بدانید که این اطلاعات چیست و چه کاربردی دارند. از این گذشته، در بعضی مواقع ممکن است بخواهید انواع خاصی از فایل ها را پاک کنید و نه همه موارد.
هنگامی که به تنظیمات مرورگر رجوع می کنید، ارجاعاتی به انواع داده های مختلف می بینید؛ اگرچه ممکن است این اصطلاحات از مرورگر به مرورگر کمی متفاوت باشند.
تاریخچه مرورگر شما فهرستی از سایت ها و صفحاتی است که در گذشته بازدید نموده اید. این تاریخچه به شما یاری می نماید تا مراحل خود را دوباره دنبال کنید، صفحاتی را که می خواهید دوباره به آن ها رجوع کنید، بازگردانید و سریع تر به سایت های مورد علاقه خود برسید. بسیاری از مرورگر ها به محض آغاز تایپ آدرس ها در نوار جست و جو، از تاریخچه شما استفاده می نمایند تا URL های خاصی را پیشنهاد نمایند.
مرورگر ها بعلاوه تاریخچه دانلود شما را ردیابی می نمایند که فقط فهرستی از فایل هایی است که دانلود نموده اید. این تاریخچه را با خود فایل های واقعی که در جایی روی رایانه شما زندگی می نمایند، اشتباه نگیرید. این به سادگی فهرستی از ارجاعات به آن ها است که زمانی که قبلا فایلی را دانلود نموده اید و نمی توانید آن را پیدا کنید، یا می خواهید همان فایل را دوباره دانلود کنید، به شما یاری می نماید.
در مرحله نوبت به کوکی ها می رسد. بیت های کوچکی از کد که سایت ها می خواهند در سیستم شما ذخیره نمایند.
کوکی ها به وب سایت ها یاری می نمایند شما را تشخیص دهند؛ اما آن ها به اشکال مختلفی ارائه می شوند. برای مثال، اگر به یک وب سایت آب وهوا بروید و فورا شهر هایی را که قبلا برای پیش بینی آن ها جست و جو نموده اید به شما نشان داده گردد، این در عمل یک کوکی است.
اگر به یک سایت خرید بازگردید و هنوز همان اقلام را در سبد شما دارد، دوباره کوکی ها در کار هستند. این فایل ها به رایانه شما آسیبی نمی رسانند، اما بعضی از کاربران دوست ندارند از این طریق ردیابی شوند و ترجیح می دهند به طور منظم آن ها را حذف نمایند.
در حالی که به کوکی ها نگاه می کنید، ممکن است مشاهده کنید که مرورگر شما کوکی های استاندارد را از کوکی های شخص ثالث متمایز می نماید. کوکی های شخص ثالث رفتار را در چندین سایت دنبال می نمایند. آن ها معمولا به جای این که بخشی از کد واقعی صفحه باشند به تبلیغات تزریق می شوند.
می توانید این نوع کوکی ها را برای تبلیغات شخصی سازی شده سرزنش کنید. اگر مدتی را صرف جست و جوی چندین سایت برای یافتن چادر نموده باشید و سپس در سایت های دیگر تبلیغاتی درباره چادر مشاهده کنید، کوکی های شخص ثالث مسئول هستند.
در نهایت، مرورگر ها یک کش نگه می دارند که حاوی کپی های محلی از گرافیک و سایر عناصری است که مرورگر شما برای بارگذاری سریع تر صفحات استفاده می نماید.
برای مثال، اگر به سایتی بازگردید که به تازگی از آن بازدید نموده اید، مرورگر می تواند تصاویر سایت را به جای این که دوباره آن ها را از وب بکشد، از حافظه پنهان بکشد؛ بنابراین حافظه نهان میزان داده های دانلود شده را کاهش داده و کل فرآیند بارگذاری صفحه را سرعت می بخشد. در حالی که می تواند نکاتی را در خصوص سابقه مرور شما در اختیار کاربران قرار دهد، برای درک درست آن به دانش فنی خاصی احتیاج دارید.
وقتی تصمیم به پاک کردن داده های مرور می گیرید، بیشتر مرورگر ها همه این نوع داده ها را جداگانه فهرست می نمایند. می توانید تصمیم بگیرید همه چیز را پاک کنید که به شما امکان می دهد همه چیز را از نو آغاز کنید، مثل این که یک مرورگر تازه در رایانه تازهی دارید یا ممکن است تصمیم بگیرید که انواع خاصی از فایل ها مانند کوکی ها و حافظه پنهان را نگه دارید تا عمر مرور خود را افزایش دهید.
حالت خصوصی یا ناشناس
برای کسانی که نگران حریم خصوصی هستند، مرورگر های مدرن به شما امکان می دهند در حالتی به نام خصوصی یا ناشناس گشت و گذار کنید. به سادگی یک پنجره را در حالت خصوصی باز کنید، هر طور که می خواهید مرور کنید و پس از اتمام آن را ببندید. به محض بسته شدن پنجره، تمام سابقه مرور و کوکی های ذخیره شده از آن جلسه به طور اتوماتیک ناپدید می شوند. بنابراین اگر می خواهید مخفیانه از یک رایانه خانوادگی هدایایی خریداری کنید، حالت ناشناس یک راه خوب برای انجام این کار بدون بر جای گذاشتن ردی است.
با این حال، این حالت هر کاری را که انجام می دهید، پاک نمی نماید. اگر به سایتی مانند فیسبوک یا آمازون در حالت ناشناس وارد شوید، آن صفحات شما را می شناسند و فعالیت مرور شما را ثبت می نمایند. به عبارت دیگر، مرورگر شما آنچه را انجام داده اید به خاطر نمی آورد، اما هر سایتی که وارد آن می شوید، به یاد می آورد. این به این معنی است که ممکن است شواهدی از مرور خصوصی خود را در تبلیغاتی که بعدا ظاهر می شوند، مشاهده کنید. اگر فایل ها را دانلود می کنید، حالت خصوصی نیز آن ها را پاک نمی نماید، اگرچه سابقه دانلود شما را پاک می نماید.
چگونه تاریخچه مرور خود را در هر مرورگری پاک کنیم؟
در گوگل کروم، روی سه نقطه سمت راست نوار آدرس کلیک کنید تا منو باز گردد، سپس تنظیمات را انتخاب کنید. به قسمت Privacy & Security و سپس Clear browsing data بروید. انتخاب های خود را از فهرست انجام دهید، دوره زمانی را که می خواهید پاک کنید، تنظیم کنید، سپس روی دکمه حذف داده ها کلیک کنید. اگر مرورگر را برای همگام سازی با رایانه های دیگر به وسیله حساب گوگل خود تنظیم نموده اید، پاک کردن سابقه شما داده ها را در تمام دستگاه های دیگری که به کروم وارد شده اید نیز پاک می نماید. با کلیک بر روی Advanced گزینه های بیشتری برای حذف داده ها از جمله رمز های عبور ذخیره شده در مرورگر خود در اختیار شما قرار می دهد.
کسانی که از موزیلا فایرفاکس استفاده می نمایند باید روی سه خط افقی سمت راست نوار آدرس کلیک نمایند تا منوی فایرفاکس باز گردد و سپس گزینه ها را انتخاب نمایند. روی Privacy & Security کلیک نموده و سپس به قسمت Cookies & Site Data بروید. در این جا، می توانید داده های خود را به طور کامل پاک یا مدیریت کنید تا کنترل بیشتری بر موارد حذف شده داشته باشید. اگر نمی خواهید مدام دغدغه انجام دستی آن را داشته باشید، می توانید هر بار که فایرفاکس را می بندید، کادری را که اطلاعات مرور شما را پاک می نماید، علامت بزنید.
اگر از Apple Safari در macOS استفاده می کنید، می توانید با باز کردن منوی سافاری و کلیک کردن بر روی Clear History، سابقه مرور خود را مشاهده کنید. بازه زمانی را که می خواهید پاک کنید از منوی کشویی انتخاب کنید، سپس برای تایید عملکرد، روی حذف تاریخچه کلیک کنید.
هنگامی که تاریخچه خود را در سافاری پاک می کنید، گزینه ای برای حذف انواع مختلف داده ها نخواهید داشت، بنابراین کوکی ها و فایل های ذخیره شده در حافظه پنهان همراه با سابقه شما پاک می گردد.
کاربران ویندوز 10 که از مرورگر مایکروسافت اج استفاده می نمایند نیز می توانند تاریخچه مرور خود را پاک نمایند. روی سه نقطه سمت راست نوار آدرس کلیک کنید، سپس تنظیمات را از منوی ظاهر شده انتخاب کنید. در صفحه حریم خصوصی، جست و جو و خدمات، پاک کردن داده های مرور را پیدا کنید و روی انتخاب مواردی که باید پاک شوند، کلیک کنید. در مرحله بعد، انتخاب های خود را از فهرست که شامل تاریخچه مرور و داده های حافظه پنهان است، انجام دهید، سپس روی پاک کردن کلیک کنید.
اگر همچنان از اینترنت اکسپلورر استفاده می کنید، می توانید تاریخچه مرور خود را با کلیک کردن روی نماد چرخ دنده در گوشه سمت راست بالا و سپس انتخاب گزینه های اینترنت پاک کنید. در کادر محاوره ای بعدی، تب General را باز نموده و در زیر تاریخچه مرور، انواع داده های خود را انتخاب و روی Delete کلیک کنید تا عملیات به خاتمه برسد.
در نهایت، در نسخه ویندوز مرورگر شخص ثالث محبوب Opera، روی Menu در سمت چپ بالای صفحه کلیک کنید. سپس History و Clear browsing data را بزنید تا کادر مناسب را بیابید. انواع داده های خود را انتخاب کنید، دوره زمانی خود را تعیین نموده و روی پاک کردن داده ها کلیک کنید. در macOS، اپرا به فرآیند کمی متفاوت احتیاج دارد. منو را باز نموده و پاک کردن داده های مرور را انتخاب کنید. در نهایت با همان گزینه های حذف تاریخچه، انواع داده ها، دوره زمانی و غیره، روبرو خواهید شد که در نسخه ویندوز دریافت می کنید. Clear browsing data را بزنید. کارتان تمام شد.
بیشتر بخوانید
منبع: popsci
وبلاگ ساعت ورزشی علمی پزشکی فناوری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان