رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند حملات قلبی در افراد در معرض خطر را کاهش دهد
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، براساس اولین آنالیز مقایسه ای صورت گرفته میان هفت رژیم مختلف برای این گروه از افراد در مجله BMJ، معین شد برنامه غذایی مدیترانه ای و کم چرب می تواند تا حد بالایی احتمال مرگ و حمله قلبی را در افراد مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی کاهش دهد.
مطالعه نو روی بیش از 35 هزار نفر در 40 کارآزمایی سه ساله با مقایسه هفت رژیم غذایی مختلف نشان می دهد رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند خطر حمله قلبی، سکته مغزی یا مرگ زودهنگام را در افراد مبتلا به دیابت، چاقی و یا افرادی که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی دارند، کاهش دهد.
آمار ها نشان می دهند صد ها میلیون نفر در کره زمین مبتلا به فشار خون بالا و یا کلسترول بالا هستند. این تعداد با کاهش فعالیت فیزیکی بدن، سیگارکشیدن و مصرف نوشیدنی های الکلی افزایش می یابد.
براساس اولین آنالیز مقایسه ای صورت گرفته میان هفت رژیم مختلف برای این گروه از افراد در مجله BMJ، معین شد برنامه غذایی مدیترانه ای و کم چرب می تواند تا حد بالایی احتمال مرگ و حمله قلبی را در افراد مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی کاهش دهد.
این هفت رژیم عبارت بودند از: مدیترانه ای، کم چرب، بسیار کم چرب، چربی اصلاح شده، ترکیبی کم چرب و کم سدیم، اورنیش (رژیم گیاهی، کم چرب و شکر تصفیه شده) و پریتیکین (رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر با حذف غذا های فرآوری شده و گوشت قرمز).
در این مطالعه که تحت نظر محققانی از ایالات متحده، چین، کانادا، اسپانیا، کلمبیا و برزیل انجام شد، معین شد رژیم غذایی مدیترانه ای در پیشگیری از مرگ ومیر ناشی از بیماری های قلبی-عروقی، حملات غیرکشنده قلبی و سکته بیشترین اثربخشی مثبت را دارد.
برنامه های غذایی کم چرب نیز برای پیشگیری از مرگ ومیر ناشی از حملات قلبی یا غیرکشنده در رتبه دوم برترین برنامه های غذایی جای گرفتند.
پنج برنامه غذایی دیگر معمولاً در مقایسه با دو مورد بالا، فواید کمی داشتند، اما چندان بی اهمیت نیز نبودند که بخواهیم آن ها را از سیستم رژیم های غذایی به طور کامل حذف کنیم.
رژیم غذایی مدیترانه ای سرشار از روغن زیتون، آجیل، غذا های دریایی، غلات کامل و سبزیجات است. اثر ترکیب موارد مذکور در افزایش طول عمر افراد سالم پیش از این به اثبات رسیده بود. حالا شواهد نشان دادند این رژیم غذایی چطور می تواند به افراد با بیماری های قلبی-عروقی یاری کند.
گفتنی است درحال حاضر، رژیم های غذایی مختلفی که برای افراد با خطر حمله قبلی وجود دارد، براساس مطالعات غیرتصادفی و با قطعیت پایین تعریف شده اند، درحالی که رژیم مذکور با تجزیه وتحلیل 40 کارآزمایی تصادفی کنترل شده قطعیت بالایی دارد.
پزشکان باور دارند این رژیم تنها محدود به کاهش خطرات حمله قلبی نیست، بلکه می تواند احتمال خطر سکته مغزی را نیز با تقریب خوبی کاهش دهد.
محققان در این مطالعه میزان دشواری در پایبندی به هر برنامه غذایی برای افراد را نیز درنظر گرفتند. تریسی پارکر، کارشناس ارشد رژیم غذایی، گفت: برای پایبندی به برنامه غذایی مدیترانه ای کافیست میزان زیادی میوه و سبزیجات، لوبیا، عدس، غلات کامل، ماهی، آجیل، لبنیات کم چرب و روغن های غیراشباع مانند روغن زیتون را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. خوردن کمتر گوشت های فرآوری شده و نمک نیز در این رژیم غذایی سودمند است.
منبع:دیجیاتو
منبع: فرادید