غذاهای سنتی ژاپن

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، کشور ژاپن یکی از متمدن ترین کشور های جهان می باشد و مردم آن دارای فرهنگ بسیار غنی و پر باری هستند، به همین جهت نیز تصمیم گرفتیم در قسمت سیزدهم مقاله های شکم گردی به معرفی و آنالیز سه مورد از مهم ترین و معروف ترین غذاهای سنتی ژاپن بپردازیم، اگر از علاقمندان به کسب اطلاعات در این زمینه هستید در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

غذاهای سنتی ژاپن

فرهنگ غذایی مردم ژاپن

پیش از هر چیزی باید بدانید که برنامه غذایی مردم ژاپن به عنوان یکی از سالم ترین و برترین برنامه های غذایی جهان شناخته می گردد و دلیل این امر نیز عادت های غذایی سالم مردم این کشور می باشد. اغلب غذاهای سنتی ژاپن کم چرب و پر نمک می باشند و با موادی نظیر برنج، لوبیا، سویا، گوشت و جلبک دریایی طبخ می شوند، جالب است بدانید که مردم این کشور برای صرف غذا نیز آداب خاصی دارند که در مقاله های آینده به آنالیز آن ها خواهیم پرداخت. از معروف ترین غذاهای سنتی ژاپن می توان به سوشی، سوکیاکی و ساشی می اشاره نمود که در ادامه به معرفی آن ها و توضیح دستور پختشان خواهیم پرداخت.

سوشی

سوشی یکی از برترین غذاهای سنتی ژاپن می باشد که امروزه به یک غذای بین المللی تبدیل شده است و در رستوران های اغلب کشور ها سرو می گردد، جالب است بدانید که سوشی در لغت به معنای برنج سرکه ای می باشد و دلیل نام گذاری این غذا نیز استفاده از برنج سرکه ای و ماهی خام در طبخ آن است، بعلاوه گفتنی است این غذای قدیمی انواع مختلفی دارد که امروزه تنها یک نوع آن یعنی سوشی ادو طبخ و سرو می گردد.

طرز تهیه سوشی

سوشی در نقاط مختلف کشور ژاپن و حتی جهان به شیوه های مختلفی طبخ می گردد و دستور پخت های متنوعی دارد، از این رو ما در این قسمت از مقاله غذاهای سنتی ژاپن، یکی از رایج ترین و معمول ترین دستور پخت های این غذای لذیذ را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

مواد مورد احتیاج

برنج نیم دانه | 200 گرم

سرکه | دو پیاله کوچک

خیار | دو عدد

ماهی تن | 200 گرم

ورقه جلبک | سه عدد

آب | به اندازه مورد احتیاج

حصیر محصوص رل کردن سوشی

زنجبیل | به اندازه مورد احتیاج

سس سویا | به اندازه مورد احتیاج

برای تهیه سوشی در اولین گام باید برنج های نیم دانه را به صورت کته بپزید، توجه داشته باشید که بهتر است آب برنج زیاد باشد تا کمی حالت شفته به خود بگیرد، حال باید برنج پخته شده را با یک پیاله سرکه ترکیب کرده و یک پارچه مرطوب بر روی برنج سرکه ای قرار دهید تا سرکه ها به خرد برنج بروند. حال باید ماهی تن و خیار را به تکه های نازک و به درازا خرد کنید، حال برگه های جلبک را در صورت احتیاج (قطر هر تکه مستطیل شکل باید 10 سانتی متر باشد) به دو نیم تقسیم کرده و آن ها را بر روی حصیر مخصوص پیچاندن سوشی (در بسیاری از فروشگاه ها قابل خرید است) پهن کنید. برای پیچیدن سوشی ها باید آب و کمی سرکه را با هم ترکیب کرده و دست های خود را به این محلول آغشته نمایید، سپس یک لایه برنج سرکه ای، یک ورقه ماهی و در پایان یک لایه خیار بر روی ورقه های جلبک قرار داده و به یاری حصیر مخصوص، سوشی را بپیچید، پس از اینکه سوشی را پیچیدید، باید آن را به قطعه های کوچک تقسیم کنید.

خوب است بدانید به جای ماهی یا خیار در هر سوشی می توانید از مواد مختلفی نظیر ذرت پخته نیز استفاده نمایید البته گفتنی است در صورت تمایل می توانید داخل هر سوشی را به صورت مجزا برنج یا برنج همراه با ماهی پر کنید، بعلاوه گفتنیست که پس از آماده شدن سوشی می توانید آن را به همراه سس سویا، ترکیب آب و سرکه، زنجبیل و سایر چاشنی های دلخواه سرو نمایید.

سوکی یاکی

سوکی یاکی یکی دیگر از غذاهای سنتی ژاپن می باشد که از محبوبیت بسیاری در میان مردم و بعلاوه گردشگران این کشور برخوردار است، این غذای لذیذ بر روی یک صفحه بسیار داغ فلزی طبخ می گردد و جالب است بدانید که مردم ژاپن سوکی یاکی را تنها در مراسم خاص نظیر اعیاد ملی و مذهبی سرو می نمایند، البته گردشگران تور ژاپن می توانند این غذا را در بعضی از رستوران های سنتی این کشور سفارش داده و نوش جان نمایند.در این جا بیشتر تمرکز ما روی معرفی و طرز تهیه غذای سوکی یاکی می باشد. در ادامه مقاله نیز مواد مورد احتیاج و دستور پخت این غذا را توضیح خواهیم داد، ولی اگر شما کنجکاوید بیشتر درباره تاریخچه این غذا و بعلاوه انواع طبخ و سرو آن در رستوران های مختلف ژاپن بدانید، روی لینک زیر کلیک کرده و اطلاعات مورد احتیاج خود را در مقاله اختصاصی آن مطالعه کنید.

دستور پخت سوکی یاکی

سوکی یاکی یک غذای نسبتاً آرام پز می باشد و فرآیند طبخ آن کمی زمان بر است، اما طعم بسیار لذیذی دارد و شما می توانید آن را در خانه های خود طبخ کرده و نوش جان کنید، جالب است بدانید که بسیاری از رستوران های ژاپنی مواد اولیه این غذا را در اختیار مشتریان خود می گذارند و افراد می توانند به شخصه غذایشان را در رستوران طبخ کرده و نوش جان نمایند.

مواد مورد احتیاج

شکر | 50 گرم

شکر قهوه ای | 50 گرم

نودل | دو بسته

سس سویا | یک لیوان

چاشنی میرین | یک پیاله

کاهو | 100 گرم

جعفری | 100 گرم

پیازچه | 100 گرم

ریشه قارچ ژاپنی | 100 گرم

قارچ ژاپنی | 100 گرم

هویج | دو عدد

روغن | به اندازه مورد احتیاج

گوشت گاو | 200 گرم

میرین (نوعی چاشنی ژاپنی) | یک لیوان

توفو (پنیر سویا) | 50 گرم

برای تهیه سوکی یاکی باید ترکیب شکر، آب، میرین و سس سویا را بر روی حرارت قرار داده و تا زمانی که بجوشد هم بزنید، سپس محلول را در گوشه ای قرار دهید تا با اتاق هم دما گردد، حال باید نودل ها را بپزید، برای اینکار می توانید نودل ها را به داخل آب در حال جوش بریزید و پس از اینکه به حد کافی نرم شدند، آن ها را آب جوش خارج کرده و در داخل آب یخ قرار دهید تا بهم نچسبند. پس از پختن نودل، کاهو، پیازچه، ریشه قارچ ژاپنی، قارچ، توفو و هویج پوست کنده را به قطعات دلخواه تقسیم کنید، سپس باید گوشت قرمز را به ورقه های بسیار نازک برش داده و به همراه شکر قهوه ای سرخ کنید تا گوشت ها کاملاً پخته و تغییر رنگ بدهند، در این مرحله محلولی که در ابتدا آماده کرده بودید را به گوشت های سرخ شده اضاقه کنید، حال سبزیجات خرد شده را به همراه نودل ها در کنار گوشت بگذارید و مواد را بر روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا تمامی آن ها کاملاٌ بپزند.

ساشی می

ساشی می یکی دیگر از لذیذترین غذاهای سنتی ژاپن می باشد که در واقع از غذاهای دریایی و خام این کشور به شمار می آید، اگر از علاقمندان به غذاهای دریایی هستید ساشی می را نباید فراموش کنید. ساشی می در لغت به معنای سوراخ کردن گوشت می باشد و باید بدانید که به دلیل دستور پخت سنتی که دارد به این نام معروف شده است. گفتنی است ساشی می دارای انواع مختلفی است که بعضی از آن ها عبارتند از ماگورو، ساشی می ابی، ساشی می تاکو و غیره.

طرز تهیه ساشی می ماهی تن با برنج

همانطور که پیش تر اشاره نمودیم این غذای سنتی دارای انواع مختلفی است، از این رو ما دستور پخت یکی از رایج ترین انواع آن یعنی ساشی می ماهی تن به همراه برنج سرکه ای را برای ارائه به شما در نظر گرفته ایم.

مواد مورد احتیاج

برنج | 100 گرم

فیله ماهی تن | 300 گرم

تخم گشنیز خرد شده | یک قاشق غذاخوری

پیازچه خرد شده | یک قاشق غذاخوری

سس سویا | یک قاشق غذاخوری

روغن کنجد | یک قاشق غذاخوری

روغن زیتون | به اندازه مورد احتیاج

سس مایونز | 20 گرم

قارچ | 100 گرم

ساقه مارچوبه | چهار عدد

آب لیمو | دو قاشق غذا خوری

برای تهیه ساشی می در ابتدا باید برنج ها را همچون برنج مخصوص سوشی طبخ کرده و به سرکه آغشته کنید، سپس فیله های ماهی تن را در روغن و بر روی حرارت ملایم به مدت یک دقیقه تفت دهید، توجه داشته باشید که دستور پخت اصلی این غذا، احتیاجی به طبخ ماهی نیست اما شما در صورت تمایل می توانید از ماهی کاملاً پخته استفاده نمایید. پس از تفت دادن ماهی ها آن ها را به تکه های نازک خرد کرده و به برنج های سرکه ای بی افزایید، حال باید مارچوبه ها را در ماهی تابه ریخته و به مدت دو دقیقه بر روی حرارت کم تفت بدهید تا بپزد، پس از اینکه مارچوبه ها کاملاً پختند باید آن ها را به همراه قارچ خام به برنج و ماهی ها اضافه کنید، سپس سایر موارد یعنی تخم گشتیز، پیازچه، سس سویا و روغن زیتون را نیز با برنج ترکیب کنید، حال ساشی می شما آماده است و می توانید آن را به همراه سس سویا نوش جان کنید. گفتنی است که برای تهیه این غذا در صورت تمایل می توانید از برنج استفاده نکنید و ماهی خام یا نیم پز را به همراه سایر مواد نوش جان کنید، بعلاوه می توانید با ترکیب سس مایونز، پودر وسبی، نمک و فلفل و آب، سس بسیار لذیذ برای ساشی می خود تهیه کنید.

امیدواریم با مطالعه این بخش از سایت وبلاگ ساعت ورزشی اطلاعاتی کلی در رابطه با غذاهای سنتی ژاپن کسب کرده باشید و این اطلاعات در سفر با تور ژاپن برایتان مفید واقع گردد.

منبع: لحظه آخر

به "غذاهای سنتی ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای سنتی ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید