سفر به روستای کله قندی ایران، عکس

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، روستای صخره ای کندوان ایران در دنیا مشابه های دیگری هم در شهر کاپادوکیای ترکیه و در روستای داکوتای آمریکا دارد که آنها خالی از سکنه هستند در حالی که در روستای کندوان زندگی جریان دارد و نه تنها خانوارهایی در خانه های قدیمی سکونت دارند بلکه در سال های اخیر نیز خانه های دیگری در دل صخره ها ساخته شده است.برهمین اساس روستای کندوان بعنوان یکی از سه روستای سنگی و صخره ای دنیا شناخته می گردد.

سفر به روستای کله قندی ایران، عکس

خانه های کله قندی و کندویی روستای کندوان در دل کوه و بدون دخالت انسان ساخته شده اند و شبیه کندوی زنبور عسل هستند. روستای کندوان در اردیبهشت ماه سال 1376 در لیست آثار ملی ایران ثبت شده است و سالانه گردشگران بسیاری برای بازدید از این روستای زیبا و سنتی راهی این منطقه می شوند.

تاریخچه روستای کندوان

براساس شنیده ها و نقل قول گذشتگان در خصوص روستای کندوان بعضی معتقدند که مردم روستای حیله ور پس از حمله مغول به روستای آنها برای حفظ جان خود و خانواده هایشان به دشت مقابل روستای کندوان مهاجرت کردند و با گذشت زمان در دل این صخره ها و کوه ها برای خود خانه و پناهگاهی امن ساخته اند. صخره های کله قندی کندوان با گذشت زمان و بر اثر فعل و انفعالات کوه آتشفشانی سهند به این شکل در آمده و چنین چشم انداز شگفت انگیزی ایجاد شده است و طی هزاران سال متمادی گدازه ها و توده های مذاب و داغ آتشفشان به وسیله برف و باران و باد به شکل کران در آمده اند.

چگونه به روستای کندوان برویم؟

برای سفر به روستای کندوان بهتر است از تبریز به سمت شهرستان اسکو حرکت کنید و پس از رسیدن به اسکو به سمت جنوب مسیر را ادامه دهید. پس از گذشتن از شهر اسفنجان و روستای کهنمو به روستای کندوان می رسید. فاصله تبریز تا شهرستان اسکو 30 کیلومتر و فاصله اسکو تا کندوان حدود 18 کیلومتر است.

معماری روستای کله قندی چطور است؟

روستای کندوان از صخره های مخروطی یا کله قندی تشکل شده که مردم برای زندگی در داخل آنها در دل کوه و صخره حفاری نموده اند و در میان این صخره ها برای خود اتاقک و انبار و آغل درست نموده اند که حتی ارتفاع بعضی از این تپه ها به 40 متر نیز می رسد. معماری خانه های روستایی در کندوان به شکل صخره های است و بنا بر ادعای بعضی باستان شناسان قدمت روستای کندوان به دوره های پیش از اسلام برمی شود. قرار گرفتن روستای کندوان در یکی از منطقه ها خوش آب و هوای ایران و آذربایجان شرقی از مثبت ترین ویژگی های آن است.

در روستای کندوان، دسترسی به کران ها و خانه های بالاتر به وسیله پله هایی از بدنه خود کران ها امکان پذیر است. مردم روستایی از طبقات همکف معمولا به عنوان اصطبل استفاده می نمایند و طبقات دوم، سوم و چهارم را به عنوان سکونتگاه مورد استفاده قرار می دهند. بعضی از مردم طبقات چهارم را به عنوان انبار استفاده می نمایند.در خارج از کران ها و محیط مسکونی و کنار معابر آبریزهایی وجود دارند که چندین خانواده از یک آبریز به طور مشترک استفاده می نمایند. این آبریزها چندین انبار و محل نشیمن دارند که تعداد آن ها بستگی به شیب زمین دارد.از آن جایی که کران ها از قطر و ضخامت زیادی برخوردارند، ایجاد نورگیر در طبقات پایین چندان آسان نیست. به همین علت بیشتر نورگیرها در طبقه های بالایی قرار دارند. پنجره های منزل همه از جنس چوب و شطرنجی شکل هستند و در بعضی از آن ها قطعات کوچک شیشه به کار رفته است.

در روستای کندوان مسجد، مدرسه، حمام و آسیاب وجود دارند و بزرگ ترین کران روستا متعلق به مسجد است. اغلب کران ها به علت فرم های مخروطی شکلشان دارای چندین طبقه هستند که از داخل با یکدیگر ارتباط ندارند. معمولا کران ها از دو طبقه و در بعضی موارد از سه یا چهار طبقه تشکیل شده اند.

سوغاتی کندوان چیست؟

سوغاتی های روستای کندوان بسیار خوشمزه و متنوع است به طوری که از خوراکی های طبیعی و سالم گرفته تا صنایع دستی زیبا و محلی را می توانید به عنوان سوغاتی از روستای کندوان با خود ببرید. اصلی ترین سوغاتی های این روستا عسل طبیعی است و کره محلی، خشکبار،گردو، بادام،دوشاب (شیره انگور)، ادویه جات، عرقیجات، کیف های دستباف سنتی، روسری های کلاقه ای، گلیم، جاجیم و ... از دیگر سوغاتی های روستای کندوان هستند.

منبع: گردشبان

به "سفر به روستای کله قندی ایران، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سفر به روستای کله قندی ایران، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید