طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای ساده اما پر رمز و راز و خوشمزه ایرانی ست که عطر و بوی برنج زعفرانی و مرغ آن، آدم را سرمست می نماید. این غذا ترکیب لذیذی از برنج، زرشک، مرغ و زعفران است که به دو صورت زرشک پلو با مرغ ریش ریش و مرغ سرخ شده سرو می گردد. اگر می خواهید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ، فوت وفن ها و ریزه کاری های آن را یاد بگیرید و غذایی رستورانی بپزید، این مقاله را تا آخر بخوانید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی

مواد لازم زرشک پلو

مواد زیر برای 4 نفر کافی ست که برای تعداد نفرات بیشتر یا کمتر، باید میزان مواد را ضرب یا تقسیم کرد. مدت زمان پخت این غذا 2 ساعت است.

  • 4 پیمانه برنج
  • 1 پیمانه زرشک
  • 4 تکه سینه یا ران مرغ
  • 1 عدد پیاز
  • 2 حبه سیر
  • 25 گرم کره
  • روغن مایع به میزان لازم
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 1 قاشق غذاخوری گلاب
  • 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • نمک و فلفل سیاه به میزان کافی
  • خلال پسته به میزان کافی

دستور پخت زرشک پلو با مرغ

مرحله اول: طبخ مرغ

  1. برای پخت زرشک پلو با مرغ مجلسی خوشمزه ابتدا باید پیاز را به صورت نگینی خرد کنید. سپس روی حرارت میانه، قابلمه ای را با 2 قاشق غذاخوری روغن قرار دهید و مرغ خردشده را با زردچوبه و نمک و کمی فلفل، به همراه پیاز نگینی و سیر، به مدت 15 تا 20 دقیقه تفت دهید تا پیاز کاملا آب دار و مرغ مزه دار گردد.
  2. در قدم بعد باید حدود 4 لیوان آب را به مرغ اضافه کنید؛ البته این نکته را در نظر بگیرید که مرغ به طور کامل غرق در آب نگردد تا در انتهای پخت غذا، خورشی غلیظ داشته باشید.
  3. پس از این که مرغ به مدت 15 دقیقه تفت داده و مراحل پخت آن انجام شد، باید صبر کنید تا میزان آب به 2 لیوان برسد.

مرحله دوم: سرخ کردن مرغ

  1. در این مرحله پس از اطمینان از پخت کامل مرغ، یک قاشق روغن را در تابه ای جداگانه بریزید. 2 قاشق رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید، به خوبی هم بزنید و به مدت یک دقیقه داخل روغن تفت دهید تا رنگ باز کند و بوی خامی آن از بین رود.
  2. در ادامه 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری گلاب و 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.
  3. در این مرحله باید مواد را روی شعله ملایم به مدت 10 دقیقه تفت دهید و به خوبی هم بزنید تا مخلوط به خورد مرغ برود و خورش کاملا غلیظ و جاافتاده گردد.

مرحله سوم: تهیه زرشک و برنج زعفرانی

  1. همزمان در یک تابه جداگانه، 25 گرم کره و 1 قاشق روغن مایع بریزید و زرشک های پاک شده را به همراه مخلوط زعفران، شکر و گلاب، به آن اضافه کنید، به خوبی تفت دهید و زیر گاز را خاموش کنید.
  2. در این بخش ازطرز تهیه زرشک پلو، برنج زعفرانی را به زرشک تفت داده شده اضافه کنید و سپس خلال پسته را داخل آن بریزید.
  3. در نهایت باید مواد مخلوط شده با برنج را برای دم کردن روی حرارت ملایم قرار دهید تا آماده سرو با خورش مرغ گردد.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ بدون رب

اگر از طعم رب خوشتان نمی آید یا بنا به هر دلیلی مایل به استفاده از رب نیستید، به راحتی می توانید زرشک پلو با مرغ خود را بدون رب تهیه کنید. این نوع زرشک پلو زعفرانی در رستوران ها هم سرو می گردد و طعم بسیار خوبی دارد. برای درست کردن زرشک پلو با مرغ به این روش، مرغ ها را پس از پختن به روش بالا، به تنهایی داخل ماهیتابه، سرخ و مراحل بعدی را تکرار کنید.

طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش

یکی دیگر از راه های درست کردن این غذا، مخلوط کردن مرغ ریش ریش با برنج است. برای این کار بعد از پخت مرغ مراحل زیر را انجام دهید:

  1. مرغ پخته شده را با دست ریش ریش کنید.
  2. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و تفت دهید. سپس کمی رب به آن اضافه کنید.
  3. بعد از سرخ شدن رب، مرغ ها را اضافه کنید و 1 قاشق غذاخوری آبلیمو، 1 قاشق غذاخوری گلاب و 2 قاشق چای خوری زعفران دم نموده را با آن مخلوط کنید.
  4. در نهایت این مواد را به همراه زرشک، لایه به لایه به برنج اضافه کنید و اجازه دهید تا دم بکشد یا مواد را به صورت جداگانه روی برنج دم کشیده بریزید.

طرز تهیه زرشک پلو با بوقلمون

این غذا را به جز مرغ، می توانید با بوقلمون هم سرو کنید. دقت کنید که حتما چند ساعت گوشت بوقلمون را در پیاز و زعفران بخوابانید. سپس با کمی روغن، گوشت را با پیاز و سیر تفت دهید و به آن دو لیوان آب اضافه کنید تا کاملا بپزد. زرشک پلو را مانند مراحل گفته شده، درست و در کنار بوقلمون نوش جان کنید.

رازورمزهای طبخ زرشک پلو

حال که با طرز تهیه زرشک پلو آشنا شدید، می توانید با رعایت چند نکته مهم، به خوش رنگ و لذیذتر شدن آن یاری کنید:

  • برای این که زرشک های خوش رنگی داشته باشید و به غذا رنگ پس ندهند، باید به محض حل شدن دانه های شکر در مخلوط، حرارت را خاموش کنید.
  • از اضافه کردن خلال پسته روی حرارت خودداری کنید؛ زیرا رنگ پسته تحت تاثیر حرارت، کاملا تغییر می نماید و رنگ اصلی خود را از دست می دهد.
  • می توانید بنا به سلیقه، برای خوش طعم ترشدن مرغ، کمی هویج و فلفل دلمه ای هم به آن اضافه کنید.
  • برای طعم بهتر زرشک پلو، باید قبل از طبخ، تکه های مرغ را سرخ و پس از طلایی شدن مرغ، آب اضافه کنید.
  • برای طبخ مرغ فقط از نمک و فلفل و برای مزه دارکردن مرغ از رب و زعفران به میزان کافی بهره ببرید.
  • بهتر است در هنگام پاک کردن مرغ، پوست آن را جدا نکنید؛ زیرا پوست مرغ خوشمزگی آن را دوچندان می نماید.
  • برای رنگ بهتر زعفران، می توانید قبل این که کره در تابه کاملا آب گردد، زعفران را با زرشک و شکر در تابه ای بریزید و با شعله ملایم کمی حرارت دهید؛ سپس نصف استکان آب اضافه کنید و بعد از چند دقیقه از روی حرارت بردارید.
  • از قراردادن زعفران روی حرارت زیاد خودداری کنید؛ زیرا سبب ازبین رفتن عطر و بوی آن می گردد.
  • آب مرغ باید کاملا غلیظ گردد؛ از این رو در هنگام طبخ مرغ، آب به میزان کافی اضافه کنید.
  • اگر به طعم ترش علاقه دارید، می توانید میزانی آلوچه ترش به سس مرغ اضافه کنید.
  • هنگام تفت زرشک، شکر را به آرامی روی آن بپاشید؛ در غیر این صورت سبب چسبندگی زرشک ها به برنج می گردد و غذا طعمی ترش و شیرین پیدا می نماید.
  • از تفت دادن زرشک روی حرارت زیاد خودداری کنید؛ زیرا حرارت بالا سبب خشک شدن زرشک می گردد و در هنگام خوردن به دندان ها می چسبد.
  • ریختن یک قاشق غذاخوری خلال پسته روی زرشک پلو، ظاهر غذا را زیباتر می نماید.

دست به کار شوید! حال که طرز تهیه زرشک پلو با مرغ به روش های گوناگون را یاد گرفتید، دست به کار شوید و غذایی مجلسی و خوشمزه درست کنید. مطمئن باشید که این بار طعمی تازه کشف خواهید کرد!

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید