طرز تهیه گولاچ؛ دسر ترکیه ای خوشمزه و مقوی
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، گولاچ یکی از دسرهای بسیار خوشمزه ترکی می باشد که این دسر اغلب در ترکیه برای ماه رمضان تهیه می گردد و خیلی مقوی و خوشمزه است برای تهیه این دسر باید از برگه گولاچ تهیه می گردد که شما می توانید در لوازم قنادی یا شیرینی فروشی ها این برگه را تهیه و این دسر ترکیه ای خوشمزه را تهیه کنید.
این دسر خوشمزه در دوران عثمانی پخته می شده و یکی از شیرینی های درباری بوده که کم کم مصرف عمومی پیدا نموده است و در واقع گولاچ دو کلمه است گول به معنی گل رز می باشد زیرا در این شیرینی از گلاب استفاده شده است و ابتدا به این دسر گول آش گفته می شده و بعد ها به گولاچ در آمده است. خمیر نازک گولاچ از آب نشاسته درست می گردد و پخت آن مهارت خاصی دارد و شما می توانید این خمیر را به راحتی از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
مواد لازم
ورق گولاچ 30 ورق
گردو ریز 1 کاسه
شیر 6 لیوان
شکر 1 لیوان
وانیل شکر 1 ق چای خوری یا وانیل ایرانی نوک ق چای خوری
پسته و توت فرنگی یا میوه دلخواه برای تزیین
طرز تهیه گولاچ ترکی
مرحله اول: آماده سازی
ابتدا باید شیر و شکر را داخل قابلمه بریزید و با همزن دستی هم بزنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل گردد و احتیاجی نیست مواد بجوشد و فقط در حدی باشد که شکر داخل مواد حل گردد، سپس از روی حرارت بردارید، نکته مهم در این مرحله این می باشد که احتیاج است نه خیلی داغ و نه خیلی ولرم باشد (ولرم رو به داغ باشد).
مرحله دوم: افزودن ورقه گولاچ
در ادامه باید یک ظرف پیرکس را انتخاب کنید به شکل مربع یا مستطیل و بعد ابتدا شیر را کف ظرف را بریزید و از ورقه های گولاچ به میزان ظرف برش بزنید و به صورت چند لایه روی هم قرار دهید و کمی گردو خرد شده یا می توانید به دلخواه کمی مربا نیز بریزید.
مرحله سوم: تهیه دسر گولاچ
در ادامه باید یک لایه دیگر ورقه گولاچ قرار دهید و روی آن کمی شیر بریزید و مجدد از گردو اضافه کنید و همین طور ادامه دهید تا لایه آحر که باید فقط ورقه قرار دهید و برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید و بعد از خارج کردن از یخچال با میوه دلخواه تزیین کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور پخت گولاچ خوشمزه و ساده و مقوی
می توانید این دسر را از شب قبل تهیه کنید و در یخچال قرار دهید.
می توانید بین لایه ها از گردو یا پسته بهره ببرید.
کسانی که دسر شیرین دوست دارید می توانید میزان شکر را بیشتر بریزید.
کسانی که این دسر را با شیر بیشتری دوست دارند می توانید میزان شیر را بیشتر کنید.
منبع: گردشبان