طرز تهیه باسلوق خانگی به سبک قنادی
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، شیرینی باسلوق یکی از محبوب ترین شیرینی های سنتی ایران است که این محبوبیت را به خاطر بافت نرم و لطیفش به دست آورده است. خبر خوب این است که برای تهیه شیرینی باسلوق نیازی به مهارت خاصی ندارید و با چند ماده اولیه ساده، می توانید در خانه، یک باسلوق خوشمزه به سبک قنادی ها درست کنید. برای درست کردن این شیرینی سنتی تا انتها این مطلب از خبرنگاران مگ، همراه ما باشید تا طرز تهیه باسلوق به روش های مختلف، از نوع ساده گرفته تا باسلوق گردویی و باسلوق با شیره انگور را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه باسلوق خانگی ساده
اگر هوس باسلوق های ژله ای بازار به سرتان زده است، با این طرز تهیه که در ادامه به شما می گوییم می توانید در کمترین زمان، یک باسلوق ژله ای خوشمزه در خانه درست کنید.
مواد لازم | |
نشاسته گل | یک پیمانه |
آب جوش | 2 پیمانه |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
پودر ژله رنگی (با طعم دلخواه) | یک بسته |
گلاب (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
گردو خرد شده (اختیاری) | به مقدار کافی |
طرز تهیه:
- در یک قابلمه مناسب، 2 لیوان آب جوش بریزید. سپس نشاسته گل را کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته کاملا در آب حل گردد و گلوله گلوله نگردد. سپس شکر و پودر ژله را هم به مخلوط آب و نشاسته اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مواد یکدست شوند.
- قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و با یک قاشق چوبی یا سیلیکونی، آغاز به هم زدن آن کنید.
- در همین حین، گردو های خرد شده و گلاب را نیز اضافه کنید.
- هم زدن مواد را تا زمانی که مخلوط کاملا غلیظ و از قابلمه جدا گردد، ادامه دهید.
- بعد از غلیظ شدن باسلوق، آن را از روی حرارت بردارید.
- سپس کف یک سینی یا ظرف پیرکس را با کاغذ روغنی یا پودر نشاسته کامل بپوشانید. سپس خمیر باسلوق را در حالی که هنوز داغ است، کاملا یکنواخت روی آن پهن کنید.
- باسلوق را برای 5 تا 6 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا سفت گردد.
- پس از سفت شدن باسلوق، آن را از یخچال خارج کنید. کمی نشاسته روی باسلوق بپاشید، سپس با یاری یک چاقو، آن را به صورت مکعب های مربع شکل برش بزنید.
اگر به امتحان کردن شیرینی های مختلف در خانه علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم طرز تهیه کوکی شکلات چیپسی را هم امتحان کنید.
طرز تهیه باسلوق گردویی
تصمیم دارید شیرینی عید سال جاریتان را خودتان درست کنید و این روزها دائم در جست وجوی هستید؟ پیشنهاد می کنیم باسلوق با نشاسته گل و گردو را حتما امتحان کنید. این شیرینی سنتی و خوشمزه را می توانید با چند قلم مواد اولیه که در همه خانه ها موجود است و در کمترین زمان ممکن درست کنید. در ادامه طرز تهیه باسلوق با نشاسته را نیز آموزش داده ایم.
مواد لازم | |
نشاسته گل | ½ پیمانه (60 گرم) |
شکر | یک پیمانه (120 گرم) |
کره | یک قاشق غذاخوری (15 گرم) |
آب | 1.5 پیمانه |
گلاب | ¼ پیمانه (4 قاشق غذاخوری) |
وانیل | ¼ قاشق غذاخوری |
آب لیمو | چند قطره |
پودر نارگیل | 100 گرم |
مغز گردو | 100 گرم |
طرز تهیه:
- نصف آب را در یک کاسه بریزید و نشاسته را در آن حل کنید.
- نصف دیگر آب را هم داخل یک قابلمه یا ماهیتابه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- ابتدا شکر را به آب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا در آب حل گردد.
- چند قطره آب لیمو به محلول شکر اضافه کنید.
- مخلوط نشاسته حل شده را نیز به آب و شکر اضافه کنید و هم بزنید. دقت داشته باشید که از این مرحله به بعد، باید مرتب مخلوط خود را هم بزنید تا کاملا یکدست و سفت گردد.
- گلاب و سپس وانیل را هم به مخلوط باسلوق اضافه کنید.
- تا 10 دقیقه به هم زدن ادامه دهید، تا جایی که نشاسته کاملا بپزد، بوی خامی آن از بین برود و رنگش شفاف گردد.
- سپس کره را به مخلوط نشاسته اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کره ذوب گردد و نشاسته نیز وسط قابلمه جمع گردد.
- حال خمیر باسلوق شما آماده شده است. اجازه دهید کمی از حرارت آن کاسته گردد (به طوریکه هنگام دست زدن به آن نسوزید). سپس در حالی که خمیر هنوز کمی گرم است، از آن توپک های هم مقدار (به مقدار یک گردو) درست کنید.
- بعد از درست شدن همه توپک های باسلوق، آن ها را در بغلتانید تا کامل از پودر نارگیل پوشیده شوند.
- سپس یک نصفه گردو روی هر باسلوق قرار دهید و کمی با انگشت به سمت داخل فشار دهید.
- در آخر، شیرینی های باسلوق گردویی خود را در یک ظرف دردار بچینید و برای 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک و آماده خوردن شوند.
در کنار باسلوق، شیرینی کشمشی هم گزینه مناسبی برای پذیرایی از مهمانان در ایام عید است. برای درست کردن این شیرینی خوشمزه و سنتی نیز می توانید به محتوای مراجعه کنید.
طرز تهیه باسلوق با شیره انگور
باسلوق را می توانید به جای شکر با شیره انگور نیز درست کنید تا علاوه بر طعم شیرین و خوشمزه، سالم تر و مقوی تر گردد. در ادامه طرز تهیه باسلوق با شیره انگور را هم به طور کامل و با جزئیات، شرح داده ایم.
مواد لازم | |
نشاسته | ½ پیمانه |
آب | یک پیمانه |
شیره انگور | 2 پیمانه |
گلاب | ¼ پیمانه |
شکر | ½ پیمانه (اختیاری) |
مغز گردو | ½ پیمانه |
روغن مایع | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | ½ قاشق مرباخوری |
پودر هل | ½ قاشق مرباخوری |
زعفران دم نموده | یک قاشق مرباخوری |
مراحل تهیه:
- در یک ظرف مناسب، نشاسته و آب را مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا نشاسته کاملا در آب حل گردد. سپس شکر (در صورت استفاده) و شیره انگور را به مخلوط اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
- مخلوط نشاسته را روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله باید مرتب مواد باسلوق را هم بزنید تا ته نگیرد. در حین هم زدن، گلاب، وانیل،پودر هل و زعفران را اضافه کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
- بعد از اینکه باسلوق غلیظ شد، روغن مایع را اضافه کنید و هم زدن را تا جایی ادامه دهید که مایه باسلوق در وسط قابلمه جمع گردد.
- روی یک سینی را با یک نایلون فریزر بپوشانید و سطح نایلون را هم با کمی روغن چرب کنید.
- مایه باسلوق را درون قیف یکبار مصرف بریزید و سه ردیف باسلوق را به صورت نواری نزدیک هم پایپ کنید. سپس مغزهای گردو را به ترتیب در کنار هم روی باسلوق بچینید. مجددا با مایه باسلوق، روی گردوها را بپوشانید و به یاری نایلون، باسلوق را رول کنید.
- باسلوق های آماده شده را به مدت 2 تا 3 ساعت درون یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.
- پس از گذشت زمان لازم، باسلوق ها را از یخچال خارج کنید و به مقدار دلخواه برش بزنید.
در بین شیرینی های عید نوروز، شیرینی نخودچی یکی از رایج ترین و محبوب ترین هاست. در محتوای طرز تهیه شیرینی نخودچی می توانید تمامی فوت و فن های درست کردن این شیرینی محبوب را هم یاد بگیرید.
طرز تهیه باسلوق با نشاسته ذرت
به طور معمول برای تهیه باسلوق از نشاسته گل یا همان گندم استفاده می گردد. اما شما می توانید از نشاسته ذرت نیز در تهیه این شیرینی بهره ببرید. طرز تهیه باسلوق با نشاسته ذرت و نشاسته گل نیز دقیقا مشابه است و می توانید طبق دستورالعمل گفته شده در بالا پیش بروید.
کالری باسلوق چقدر است؟
مقدار کالری باسلوق به مواد اولیه و نحوه تهیه آن بستگی دارد. به طور کلی، هر 100 گرم باسلوق، حدود 380 تا 410 کالری دارد.
در نهایت؛ طرز تهیه باسلوق بسیار راحت و بی دردسر است و می توانید با ساده ترین و در دسترس ترین مواد، این شیرینی خوشمزه و محبوب را در خانه درست کنید. چه برای عصرانه و چه برای پذیرایی از مهمانان نوروز، باسلوق یکی از برترین انتخاب هاست.
اگر می خواهید عید سال جاری با سلیقه و کدبانوگری خود، پذیرای مهمانانتان باشید، پیشنهاد می کنیم به غیر از باسلوق یک نمونه شیرینی خانگی دیگر مثل شیرینی بهشتی را هم درست کنید. آموزش مرحله به مرحله این شیرینی مجذوب کننده را هم می توانید در محتوای مشاهده کنید.
منبع: دیجیکالا مگ