معرفی کلپوره و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، کاهنده سریع قند خون و ضد تب، برطرف کننده اختلالات کبدی و ضد اسپاسم قوی، تقویت کننده عضلات و آرام کننده اعصاب، ضد دلپیچه و برطرف کننده سوءهاضمه، افزاینده طول عمر و مفید برای سرماخوردگی، مسکن سردردهای مقاوم و

نویسنده: صمصام صانعی
کلپوره یکی از گونه های مریم نخودی می باشد.
نام علمی:
Teucrium stocksianum Boiss. می باشد. به فارسی و هندی کلپوره و نام های دیگر آن در کتب طب سنتی، کلبوره، کرکوره و چیت کانی آمده شده است.تیره گیاه:
نعناع Labiataeنوع گیاه:
بوتهمشخصات ظاهری:
گیاهی است علفی و چند ساله به ارتفاع حدود 20 سانتی متر با ساقه هایی کرکدار، قسمت پایین بوته خشبی، پرشاخه و برگ های آن کوچک، بدون دمبرگ، تخم مرغی شکل، دندانه دار و نوک کند می باشند. گل هایش زنگوله ای، بدون دمگل و شیاردار که پس از خشک شدن کرکدار و به رنگ سفیدِ مات در می آیند. کاهنده سریع قند خون و ضد تب، برطرف نماینده اختلالات کبدی و ضد اسپاسم قوی، تقویت نماینده عضلات و آرام نماینده اعصاب، ضد دلپیچه و برطرف نماینده سوءهاضمه، افزاینده طول عمر و مفید برای سرماخوردگی، مسکن سردردهای مقاوم و تسکین دهنده دردهای عمومی بدن می باشد.طبیعت:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن گرم و خشک است.رویش جغرافیایی:
در اغلب کشورها خصوصاً کشورهای آفریقایی و آسیایی، نواحی مدیترانه ای و در ایران بیشتر در استان های شمالی، کرمانشاه، همدان، فارس، کرمان و خوزستان انتشار دارد.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در کلپوره:
اسانس روغنی فرّار، پیکروسالوین، ساپونین، سینئول، دیترپن، کافور و اسیدهای آلی در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
سرشاخه های گلدار و برگ های گیاه.نحوه مصرف:
معمولاً به صورت دم نموده یا جوشانده استفاده می نمایند و در طب سنتی برای درمان بیماری ها نحوه و اندازه مصرف را پزشک تشخیص داده و تجویز می نماید.خواص درمانی:
کاهنده سریع قند خون و ضد تب، برطرف نماینده اختلالات کبدی و ضد اسپاسم قوی، تقویت نماینده عضلات و آرام نماینده اعصاب، ضد دلپیچه و برطرف نماینده سوءهاضمه، افزاینده طول عمر و مفید برای سرماخوردگی، مسکن سردردهای مقاوم و تسکین دهنده دردهای عمومی بدن می باشد. ضمناً برای بیماری های دستگاه تناسلی و ادراری، نفخ، درد ناحیه قلب، دل درد و تشنج هم مفید است.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 7 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 7 آبان 1400
گردآورنده: sportwomanwatch.umeblog.ir
شناسه مطلب: 8476
به "معرفی کلپوره و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
1 کاربر به "معرفی کلپوره و خواص درمانی آن" امتیاز داده است | 4 از 5
دیدگاه های مرتبط با "معرفی کلپوره و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید