کره بادام زمینی، فواید و هشدارها
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، کره بادام زمینی جزء لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است و حدود یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر جهان، صرف تهیه کره آن می گردد. کره بادام زمینی تقریبا همان خواص بادام زمینی را دارد. بادام زمینی حاوی پروتئین با کیفیت عالی و مقدار زیادی چربی است، اما ببینیم مصرف کره بادام زمینی به چه کسانی توصیه می گردد و برای چه افرادی ممنوع است.

کره بادام زمینی، فواید و هشدارها
فواید کره بادام زمینی
کره بادام زمینی جزء لذیذترین محصولات تهیه شده از بادام زمینی است و حدود یک سوم بادام زمینی کشت شده در سراسر جهان، صرف تهیه کره آن می گردد. کره بادام زمینی تقریبا همان خواص بادام زمینی را دارد. بادام زمینی حاوی پروتئین با کیفیت عالی و اندازه زیادی چربی است، اما ببینیم مصرف کره بادام زمینی به چه کسانی توصیه می گردد و برای چه افرادی ممنوع است.کره بادام زمینی و چربی خون
تحقیقات و آنالیز های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و کره بادام زمینی برای انسان مفید است و از ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی پیشگیری می نماید، زیرا 85 درصد چربی موجود در بادام زمینی، غیر اشباع است. چربی های غیر اشباع، کلسترول خون را پایین می آورند و از این طریق در سلامت قلب موثرند. بادام زمینی و کره آن فاقد چربی های ترانس و کلسترول هستند.وقتی توصیه می گردد افراد دریافت چربی خود را به صورت متعادل تنظیم نمایند، به این معنا نیست که چربی را از رژیم غذایی خود حذف نمایند. طبق توصیه های تغذیه ای تا 30 در صد انرژی غذا را باید از چربی ها به دست آورد و این اندازه مناسبی است. البته نو ع چربی که این 30 درصد را تشکیل می دهد، خیلی مهم است.
طی مطالعه اجرا شده در یکی از دانشگاه های آمریکا، اثرات رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و کره آن در کاهش کلسترول خون مورد آنالیز نهاده شد. نتایج نشان داد که خطر بروز بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مکرر بادام زمینی (هر بار به اندازه کم) کاهش می یابد.
مصرف بادام زمینی و کره آن باعث کاهش اندازه کلسترول کل، LDL کلسترول (کلسترول بد) و تری گلیسیرید خون و حفظ و نگهداری اندازه HDL کلسترول (کلسترول خوب) خون می گردد.
بعلاوه کره بادام زمینی حاوی فیتوسترول است که ساختاری شبیه کلسترول موجود در غذاهای حیوانی دارد، با این تفاوت که بر خلاف کلسترول، فیتوسترول برای سلامتی قلب و عروق مضر نیست. هر 32 گرم کره بادام زمینی حدود 50 میلی گرم فیتوسترول دارد. براساس نتایج مطالعات، مصرف 2 گرم فیتوسترول در روز می تواند اندازه LDL خون را تا 10 درصد کاهش دهد و در صورتی که فرد رژیم کم چربی داشته باشد، می تواند اندازه LDL خون را تا 20 درصد کاهش دهد.
تحقیقات نشان داده اند که مصرف حداقل 4 بار بادام زمینی در هفته، تا 37 درصد از ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی پیشگیری می نماید. پس اگر می خواهید از این بیماری ها در امان باشید، یک مشت بادام زمینی (حاوی ده عدد) یا یک قاشق سوپخوری کره بادام زمینی را 4 بار در هفته مصرف کنید.
کره بادام زمینی و سرطان
براساس نتایج حاصل از مطالعات، مصرف 10 عدد بادام زمینی یا یک قاشق سوپخوری کره بادام زمینی در هفته از بروز سرطان روده در زنان پیشگیری می نماید. فیتوسترول موجود در بادام زمینی و کره بادام زمینی سرعت رشد سلول های سرطانی موجود در پستان، روده بزرگ و پروستات را کند نموده و از بروز سرطان ریه در افراد مستعد پیشگیری می نماید. بعلاوه بادام زمینی حاوی نوعی ماده آنتی اکسیدان به نام رزوراترول است که در بدن به یک ترکیب ضد سرطانی به نام پیساتانول تبدیل می گردد.این تبدیل به یاری نوعی آنزیم که در تومورهای سرطانی وجود دارد، ایجاد می گردد و به این ترتیب از رشد تومورها جلوگیری خواهد شد.
کره بادام زمینی و دیابت
ثابت شده است که مصرف منظم کره بادام زمینی (حداقل 5 قاشق سوپخوری در هفته) از بروز دیابت نوع 2 در زنان پیشگیری می نماید.فیبر و منیزیم موجود در کره بادام زمینی از جمله دلایل ضددیابتی بودن این ماده غذایی هستند.
کره بادام زمینی و سنگ کیسه صفرا
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف مرتب کره بادام زمینی احتمال ابتلا به سنگ صفرا در مردان و احتمال برداشتن کیسه صفرا در زنان را کاهش می دهد. براساس نتایج حاصل از یک مطالعه که در طول 20 سال روی بیش از 80 هزار زن انجام گرفت، زنانی که حداقل دو قاشق سوپخوری بادام زمینی یا کره بادام زمینی در هفته مصرف می کردند، تا 25 درصد کمتر از سایر زنان به سنگ صفرا مبتلا شدند. دلیل این خاصیت بادام زمینی وجود فیبرهای غذایی، فیتوسترول و منیزیم در آن است.سایر مواد مغذی موجود در کره بادام زمینی
هر 100 گرم کره بادام زمینی، حاوی 100 میلی گرم فیتواسترادیول است، مصرف فیتواسترادیول باعث پیشگیری از پوکی استخوان و کاهش مسائل قاعدگی می گردد.کره بادام زمینی منبع ویتامین ها و املاحی از قبیل ویتامین B1 ، نیاسین (ویتامین B3)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، ویتامین B6، اسید فولیک (ویتامین B9)، ویتامین E، پتاسیم، فسفر، مس، منیزیم، روی و بعلاوه رنگدانه های گیاهی و فیبر است.
شرایط نگهداری کره بادام زمینی
کره بادام زمینی طبیعی را می توان به مدت یک یا دو هفته در هوای آزاد و دو ماه در یخچال نگه داشت.هشدارها
در برخی موارد بادام زمینی و یا کره آن در اثر عدم دقت در فراوری و یا شرایط نگهداری، به قارچ سمی افلاتوکسین (Aflatoxin) آلوده می شوند که سرطان زا بوده و باعث ابتلا به سرطان کبد می گردد.بادام زمینی جزء مواد غذایی آلرژی زا (حساسیت زا) است.
اولین علایم آلرژی به بادام زمینی به صورت آبریزش بینی یا خارش پوست است. سایر علایم عبارتند از تهوع ، استفراغ، اسهال، ناراحتی شکمی، سوزش زبان، سختی تنفس، گلو درد یا در سایر نواحی بدن، افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه، بیهوشی و حتی مرگ، بنابراین افراد مبتلا به آلرژی غذایی باید از مصرف هر گونه غذای حاوی بادام زمینی از جمله کره بادام زمینی خودداری نمایند و مصرف بادام زمینی و فرآورده های آن در بچه ها زیر دو سال ممنوع است که به دلیل احتمال وجود آلرژی نسبت به آن در کودک می باشد. گاهی پزشک به افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می نماید از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات از جمله بادام زمینی و کره آن خودداری نمایند، زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ ها را افزایش می دهند.اندازه مواد مغذی موجود در بادام زمینی و کره آن
مواد مغذی | کره بادام زمینی | بادام زمینی |
انرژی | 192 | 174 |
پروتئین | 8/2گرم | 7/9گرم |
چربی غیر اشباع با یک پیوند دو گانه | 7/9گرم | 7/3گرم |
چربی غیر اشباع با چندین پیوند دو گانه | 4/5گرم | 4/7گرم |
چربی اشباع | 3/3گرم | 2/1گرم |
کلسترول | 0 گرم | 0 گرم |
کربوهیدرات | 6/2گرم | 5/7گرم |
فیبر | 1/8گرم | 2/2 گرم |
سدیم | 151میلی گرم | 130 میلی گرم |
پتاسیم | 217 میلی گرم | 204 میلی گرم |
منیزیم | 51 میلی گرم | 55 میلی گرم |
روی | 0/9میلی گرم | 2 میلی گرم |
آهن | 0/04میلی گرم | 0/039میلی گرم |
اسید فولیک | 24 میکروگرم | 38 میکروگرم |
ویتامینB1 | 0/03میلی گرم | 0/08میلی گرم |
نیاسین | 5/7معادل نیاسین (NE) | 5/6معادل نیاسین (NE) |
ویتامین B6 | 0/15میلی گرم | 0/08میلی گرم |
فسفر | 119 میلی گرم | 155 میلی گرم |
منبع:نشریه جهانی تغذیه- ش96
/ج
منبع: راسخون