تغییر رژیم غذایی چقدر به عمرتان می افزاید؟
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، مطالعات امید به زندگی سال به سال جنبه های مختلفی را در بر می گیرد و امروز یک گروه از دانشمندان کوشش کردند تا با پیوند دادن موضوع امید به زندگی با رژیم غذایی معمول بزرگسالان امروزی، مدلی را برای محاسبه این تأثیرگذاری طراحی نمایند. یافته های این دانشمندان نشان می دهد که تغییر از یک رژیم غذایی معمول به یک رژیم غذایی سالم تر می تواند امید به زندگی در افراد بزرگ سال را حداقل 10 سال افزایش دهد.

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، زندگی شهری امروزی سبب شده است تا اغلب بزرگسالان در سراسر دنیا به نوعی رژیم غذایی روی بیاورند که علی رغم تفاوتها، به طور معمول از مقادیر بالایی چربی های اشباع شده، غلات تصفیه شده و گوشت قرمز تشکیل می گردد. روی آوردن به غذا های آماده و فرآوری شده به علت کمبود وقت برای آشپزی، یکی از دلایل اصلی یکسانی رژیم غذایی در بزرگسالان امروزی به ویژه در منطقه ها شهری است. نکته قابل تأمل این است که حتی افرادی که در خانه آشپزی می نمایند نیز در مقادیر قابل توجهی به همین چربی های اشباع شده و غلات تصفیه شده وابسته هستند. این موضوع سبب شده تا این افراد در دراز مدت دچار عوارضی شوند که سلامتی آن ها را در معرض خطر قرار می دهد.
در سطح دنیای، تخمین زده می گردد که عوامل خطرزای رژیم غذایی سالانه منجر به 11 میلیون مرگ و 255 میلیون ناتوانی جسمانی می گردد. بر همین اساس، محققان از متاآنالیز های موجود و داده های حاصل از مطالعه بار دنیای بیماری ها برای ساخت مدلی استفاده کردند که تخمین فوری تأثیر طیفی از تغییرات رژیم غذایی بر امید به زندگی (LE) را ممکن می سازد. این مدل بعلاوه اکنون به عنوان یک ابزار آنلاین به نام محاسبه گر Food4HealthyLife در دسترس عموم می باشد. نویسندگان این تحقیق می گویند: درک پتانسیل سلامت گروه های غذایی مختلف می تواند افراد را قادر به دستیابی به دستاورد های سلامتی قابل انجام و قابل توجه کند. ماشین حساب Food4HealthyLife می تواند ابزار مفیدی برای پزشکان، سیاست گذاران و افراد عادی باشد تا تأثیر رژیم های غذایی بر سلامتی را درک نمایند.
این تیم تحقیقاتی از دانشگاه برگن می گوید که تغییرات رژیم غذایی سالم در واقع برای افراد در هر سنی مفید است، اما هر چه زودتر این رژیم از گوشت قرمز و غذا های فرآوری شده دور گردد، در درازمدت تأثیرات بهتری بر سلامت فرد می گذارد. لارس فادنس، محقق ارشد این تیم می افزاید: تحقیقات تا به امروز فواید سلامتی مرتبط با گروه های غذایی جداگانه یا الگو های رژیم غذایی خاص را نشان داده اند و اطلاعات محدودی در خصوص تاثیر سایر تغییرات رژیم غذایی بر سلامتی داده اند. اما اکنون روش مدل سازی شده ما این شکاف را پر نموده است.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که اگر بزرگسالان جوان از رژیم غذایی سنتی خود دور شوند و آغاز به خوردن گزینه های غذایی سالم تری نمایند، بیش از یک دهه به امید به زندگی خود اضافه خواهند کرد. به طور خاص، از سن 20 سالگی، زنان جوان با اجتناب از رژیم غذایی معمولی که به علت داشتن مقادیر بالای گوشت قرمز، چربی های اشباع شده و غلات تصفیه شده معروف است، توانستند 10.7 سال امید به زندگی خود را افزایش دهند. در سمت دیگر، مردان جوان با ایجاد این تغییر رژیم غذایی، 13 سال امید به زندگی خود را افزایش دادند.
این تیم دریافتند که خوردن حبوبات (مانند لوبیا و نخود) بیش از دو سال به زندگی بزرگسالان جوان می افزاید، در حالی که غلات کامل و آجیل نیز امید به زندگی را با مقادیر مشابه افزایش می دهند. مصرف کمتر گوشت قرمز نیز به این تغییر سالم یاری کرد و 1.6 سال به طول عمر زنان و 1.9 سال به میانگین امید به زندگی مردان اضافه نمود. زمانی که بزرگسالان گوشت فرآوری شده را در سنین پایین کنار گذاشتند، نتایج دقیقاً مشابه بود. برای افراد مسن، این مطالعه نشان می دهد که برای ایجاد یک تغییر مثبت هرگز دیر نیست. برای افراد بالای 60 سال، تغییر از یک رژیم غذایی سنتی به یک رژیم غذایی سالم و بهینه، 8 سال به طول عمر زنان و 8.8 سال به مردان اضافه می نماید. در سن 80 سالگی، هم مردان و هم زنان به طور میانه 3.4 سال بیشتر از زندگی خود را به دست آوردند.
منبع: sciencedaily
ترجمه: مصطفی جرفی-وبلاگ ساعت ورزشی
منبع: فرارو