شیراز و معضل متکدیان!

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، خبرنگاران/فارس اگر این روزها برای رفتن سر کار، انجام امور بانکی یا دریافت خدمات پزشکی و خرید از مراکز تجاری و ... به مرکز شهر شیراز؛ بروید، علاوه بر شلوغی و ترافیک آدم و ماشین، یکی از نکاتی که جلب توجه خواهد کرد، حضور پروفور متکدیانیست که به شیوه های مختلف، دست کمک به سمت هر رهگذری دراز می کنند؛ متکدیانی که کمتر ژنده پوش هستند، میانگین سنی آنان پائین آمده و تحت عناوینی مانند نداشتن پول نسخه، در راه ماندن، بی سرپرست شدن و .... طلب کمک مالی یا کالایی دارند.

شیراز و معضل متکدیان!

در میان ازدحام متکدیان، که برخی با گذاشتن ترازو یا چند قلم کالای کم ارزش، تحت عنوان دستفروشی، نشان دادن زخم های کهنه و ادعای بیماری سخت و صعب العلاج، محبت رهگذران را جلب می کنند، بیشترشان مهاجرانی از بیرون استان فارس و شهر شیراز هستند؛ مردان و زنان و بچه هایی که کارشان همزمان با کارمندان و کسبه آغاز می شود و تا پاسی از شب ادامه دارد و اگر زیر پوست زندگیشان را بکاوی، کمتر با مشکل مالی روبرو اند، آدم هایی که استیصال از نداری آنان را به این وادی کشانده باشد؛ متکدیانی که اگر رهگذر همیشگی خیابان های شیراز باشی، آنان را به خوبی خواهی شناخت!!.

متکدیان که برخی برگه درخواست کمک روی دستگاه های عابربانک چسبانده و برخی کنار مراکز درمانی و پزشکی بیتوته کرده اند یا سر چهارراه ها، دستمال و گل و لیف میفروشند و اسپند برای خودروسواران دود می کنند، از لهجه و کلامشان به خوبی می توان به غیرشیرازی و حتی غیرایرانی بودنشان پی برد؛ گدایانی که بیشترا حرفه ای شده اند و برای خود محدوده کسب و کار دارند و اگر دیگری به محدوده آنان وارد شود، به اشکال مختلف با او برخورد می کنند. زنان کودک به دوش و مردانی که تابلوی بیماری های صعب العلاج بر گردن آویخته اند یا با واکر و عصا، شهروندان شیراز یا مسافرانی که برای انجام امور پزشکی و درمانی به این شهر آمده اند را سرکیسه می کنند.

خیابان های زند، که نقطه ثقل تردد گردشگران، خصوصا گردشگران حوزه سلامت محسوب می شود، همه روزه مملو از گدایانی است که هیچ زمانی در چند سال اخیر، غیبت نداشته اند و اگر یک روز نباشند، مغازه دار و صاحب دکه مطبوعاتی، سراغشان را از یکدیگر می گیرند! و در کنار آنها، چه بسیار وقایعی که از نگاه همه پنهان می ماند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای شهر شیراز در گفت وگو با وبلاگ ساعت ورزشی در خصوص شرایط ساماندهی متکدیان و معتادان متجاهر، خاطرنشان کرد: ساماندهی این قشر از جامعه وظیفه شهرداری به عنوان تنها ارگان نیست.

علی اکبر سلطانی گفت: به عنوان مثال؛ شهرداری شیراز در مصوبه ای که سال گذشته داشته 10.2 دهم میلیارد تومان هزینه و به مدت زمان 4 ماه معتادان را جمع آوری و نگهداری کرده است.

او از نبود همکاری دیگر سازمان های متولی در امر ساماندهی متکدیان انتقاد و اضافه نمود

: سازمان های دیگر از جمله بهزیستی، نیروی انتظامی و استانداری در این حوزه باید برای آموزش، ترک اعتیاد و بکارگیری و اشتغالگیری افراد ورود و اقدام کنند.

پول تمام شد، متکدیان و معتادان متجاهر رها شدند!

سخنگوی شورای شهر شیراز ادامه داد: متاسفانه مابقی سازمان ها به تعهدات خود عمل نکرده و شهرداری شیراز پس از اتمام منابع مالی، مجبور شده این افراد معتاد را رهاسازی کند و به نقاط شهر پراکنده شوند.

سلطانی شرح داد: برای ساماندهی معتادان متجاهر و متکدیان باید برنامه بلندمدتی داشته باشیم، چرا که شهروندان هم نمی پذیرند که شهرداری درآمد سنگینی را برعهده بگیرد و حق و حقوق مردم را صرف معتادان ومتکدیان متجاهر کنیم.

او گفت که این مهم وظیفه شهرداری به صورت انحصاری نیست و ضرورت دارد تا استانداری فارس با برپایی جلساتی با حضور تمام سازمان ها به این موضوع ورود کنند و از ظرفیت همه سازمان ها برای حل این معضل استفاده شود.

سلطانی تاکید کرد که اگر تمام دستگاه ها پای کار بیایند شورای ششم و شهرداری این توان را دارد که این موضوع را ساماندهی کند.

او همچنین شرح داد: بخشی از اطراف حرم و بافت قدیم به دلیل اینکه نوسازی شده است امنیت از معتادان سلب شده و آن ها به منطقه ها دیگری پراکنده شده اند و به دلیل اینکه درآمد بهتری از جمع آوری ضایعات کسب کنند به منطقه ها بالاشهر رجوع می کنند.

در هم افزایی دچار مشکل هستیم

مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز نیز در گفت وگو با وبلاگ ساعت ورزشی در خصوص شرایط متکدیان سطح کلانشهر شیراز، اظهار کرد: با بررسی های اجرا شده به این نتیجه رسیدیم که متاسفانه برای ساماندهی این مجموعه، دستگاه های متولی با هم هماهنگی ندارند و ما در هم افزایی دچار مشکل هستیم.

او خواستار همکاری سایر ارگان های مربوطه با موضوع کمیته کار در این امر شد و متکدیان را به سه دسته از جمله بچه ها کار، معتادان متکدی و افاغنه تقسیم کرد و هدف از ساماندهی بچه ها کار را جلوگیری از تکدی گری آنان در این شهر دانست.

زارعی خاطرنشان کرد: با این حال برنامه هایی برای ساماندهی این افراد از سوی سازمان های متولی بهزیستی، نیروی انتظامی و ... برنامه مدون و کاملی از سوی این نهادها ارائه نشده است.

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، پیش از این شهردار شیراز نیز حضور متکدیان در نقاط مختلف شهر را یکی از آسیب های اجتماعی موجود دانسته و تاکید کرده بود که بیشتر قریب به اتفاق این افراد، شیرازی و حتی فارسی و بعضا ایرانی نیستند.

سید احسان اصنافی، بر لزوم اندیشیدن و اجرایی کردن راهکارهایی تاثیرگذار در خصوص رفع معضل تکدی گری تاکید و در عین حال از شهروندان درخواست کرده بود که تحت هیچ عنوان به متکدیان، کمک نقدی یا غیرنقدی نداشته باشند تا شیراز هم مانند اصفهان و تبریز، کمتر با این معضل روبرو باشد.!

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، پای متکدیانی که با استفاده ابزاری از بچه ها یا راهکارهایی که منجر به جلب مهربانی همشهریان می شود، به همه جای شیراز باز شده است، ردی که دنبال کردن آن به مترو هم می رسد؛ متکدیانی که علاوه بر زشت کردن چهره شهر و به جا گذاشتن تاثیرات روحی و روانی بر افراد می توانند عامل مهمی در تن پروری، کاهلی و بی علاقگی به کار و تلاش باشند.

مردم شیراز که به میهمان نوازی و بخشندگی معروفیت دارند، هر بار که به خیابان می آیند قطعا با نمونه ای از انواع متکدیان روبرو خواهند شد؛ افرادی که بعضا حتی دست کمک دراز نمی کنند بلکه کنار عابربانک ها می ایستند و از کسانیکه وجهی دریافت کرده اند با زبان خواهش و تمنا، درخواست پول می کنند، گدایانی با لهجه های مختلف که اطراف مغازه ها پی یافتن شهروندی هستند تا از او درخواست خرید کالا کنند و اگرچه تمایل مردم برای کمک به آنان بسیار کاهش داشته اما هنوز هم افرادی هستند که توان مقاومت در برابر آن همه خواهش و التماس را ندارند و تسلیم می شوند....

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "شیراز و معضل متکدیان!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شیراز و معضل متکدیان!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید