طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل و مجلسی????
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، سالاد شیرازی یک سالاد ساده و آسان است، که جایگزین خوبی یرای پیش غذا به شمار میرود. سالادی سالم و با طراوت، همانطور از نامش پیداست پیشینه آن به شهر شیراز باز می گردد. سالاد شیرازی از گوجه فرنگی، خیار و پیاز که به صورت خیلی ریز و نگینی خرد شده است و به همراه آبغوره، آبلیمو، روغن زیتون و جعفری خشک شده تهیه می گردد. البته خیلی از مردم با پودر نعناع سالاد را می خورند. سالاد شیرازی یک گزینه مناسب برای سرو شدن در کنار غذاهایی پلویی و خورش های ایرانی است. این سالاد به واسطه اینکه مواد آن کاملاً باید ریز و خرد شوند مقداری زمان گیر است. مخصوصاً زمانی که بخواهید برای تعداد زیادی این سالاد را درست کنید. این سالاد به همراه غذاهایی مانند استانبولی، دیزی، قورمه سبزی و کرفس و … بسیار می چسبد. خیلی این سالاد را با خرد کن دستی درست می نمایند. این سالاد نباید زیاد ریزگردد، به این صورت که خیار و گوجه آن دیده نگردد. در ادامه شما را با طرز تهیه سالاد شیرازی خوشمزه و مجلسی آشنا خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه سالاد شیرازی :
- خیار سالادی: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 3 عدد
- پیاز سفید یا صورتی: 1 عدد
- آبغوره: 4 قاشق غذا خوری
- نعناع یا جعفری خشک شده: 1 قاشق چای خوری
دستور تهیه سالاد شیرازی :
- ابتدا برای تهیه سالاد شیرازی خیار را بشویید و خرد کنید. در سالاد شیرازی اصل بر این است که خیار را پوست نمی گیرند. چون بسیاری از خواص و ویتامین های خیار در پوست آن است. و برای جوانسازی پوست بسیار مفید است. البته این کاملاً سلیقه ای است. اما اگر می خواهید این سالاد، نام شیرازی را به یدک بکشد با پوست خیار را خرد کنید. برای این منظور از خیارهای ترد و تازه که در تره بار موجود است، خریداری نمایید. بعد از شستشوی خیارها با یک چاقوی تیز سر و ته آن ها را ببرید و سپس به صورت عمودی چندین برش در خیار بزنید و سپس به صورت افقی آن را خرد کنید. درشت بودن یا ریز بودن خیار یک امر سلیقه ای است، اما در اصل سالاد شیرازی بسیار ریز و یکدست خرد می گردد و آن ها را در کاسه ای که قرار است سالاد را درست کنید بریزید.
- در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را بشویید و سر آن ها را با یک چاقو جدا کنید و خرد کنید. بهتر است که گوجه ها را به صورت افقی و به صورت ورقه ورقه خرد کنید و در نهایت ورقه ها را از وسط نصف کنید و خرد کنید، این نوع خرد کردن باعث می گردد که گوجه های شما نگینی شکل و یکدست باشند، که بسیار زیبا جلوه می نماید. و آن را به خیارها در کاسه اضافه کنید.
- سپس پیاز را پوست بگیرید و بشویید و آن را بر روی تخته آشپزخانه بگذارید و با یک چاقوی تیز آن را کاملا نگینی و ریز و یکدست خرد کنید.
- همه مواد را کاملاً مخلوط کنید تا یکدست به همه جای کاسه پخش شوند.
- سپس نمک و نعناع خشک را بر روی مواد اضافه کنید و در نهایت آبغوره را اضافه کنید و خوب سالاد را هم بزنید تا آبغوره به همه جای سالاد آغشته گردد. می توانید از آبلیمو به جای آبغوره بهره ببرید. آبلیموی تازه برترین انتخاب بعد از آبغوره است. اگر تمایل به خوردن روغن زیتون دارید یک قاشق غذاخوری روغن زیتون نیز سالاد شما را خوش طعم و خاص می نماید.
بعد از آماده شدن سالاد آن را در یک کاسه کوچک بریزید به عنوان پیش غذا و یا در کنار پلوهایی مانند استانبولی(دمی گوجه) و خورشت های ایرانی سرو کنید.
تزیین سالاد شیرازی به همراه فیلم:
[aparat id=tXw5z]چند نمونه عکس از سالاد شیرازی با تزیین:
- برای تزیین سالاد شیرازی ظرف سالاد بسیار مهم است.
- از لیمو ترش تازه به همراه نارنج بهره ببرید. به این صورت که لیمو و نارنج را پره پره قاچ کنید و در کنار کاسه سالاد قرار دهید.
- فلفل دلمه ای سالاد را زیباتر می نماید.
- می توانید پیاز، گوجه فرنگی و خیار را به صورت جداگانه در ظرف مورد نظر قرار دهید و به هنگام سرو مخلوط نمایید. در این صورت اگر کسی احیاناً گوجه فرنگی یا پیاز نمی خورد می تواند به صورت سلیقه ای مواد سالاد را انتخاب کند.
- پوست گو جه فرنگی می توانید به صورت گل درآورده و بر روی سالاد شیرازی قرار دهید.
برای نمونه چند تزیین را به شما نشان می دهیم.
سالاد شیرازی با فلفل دلمه ای:
سالاد شیرازی با تزیین گوجه و خیار:
برای مشاهده ایده های تزیین سالاد شیرازی اینجا کلیک کنید.
نکات طلایی در تهیه سالاد شیرازی :
- در تهیه سالاد شیرازی می توان از آبلیمو نیز به جای آبغوره استفاده کرد. اما در سالاد شیرازی اصیل حتماً از آبغوره استفاده می نمایند.
- سالاد شیرازی را بعلاوه می توانید با هویج و پیازچه به جای پیاز درست کنید. طعم پیازچه در سالاد شیرازی بسیارخاص و خوش طعم خواهد بود. هویج نیز ظاهر سالاد شیرازی شما را زیبا خواهد نمود.
- در سالاد شیرازی به جای پیاز می توانید از تره فرنگی بهره ببرید.
- یک عدد فلفل قرمز مزه سالاد شیرازی شما را بی نظیر خواهد نمود. اگر علاقه به تندی در سالاد دارید، ریختن فلفل قرمز گزینه خوبی است.
- می توانید از سس مایونز نیز به جای آبغوره بهره ببرید. برای این کار آبی که از گوجه فرنگی و خیار در ته ظرف به جای مانده است را خالی کنید و سپس به آن سس مایونز را اضافه کنید و آن را کاملا مخلوط کنید.
- برای اینکه سالاد شما خوشمزه تر گردد و کاملاً جا بیفتد، بهتر است بعد از اینکه آن را کاملا آماده کردید به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا جا بیفتد.
- برای اینکه طعم سالاد شیرازی شما بهتر و متفاوت تر گردد می توانید مقداری فلفل دلمه ای را به صورت ریز خرد کنید و به آن اضافه کنید.
- برای اینکه سالاد شما یک طعم دلچسب تری به خود بگیرد می توانید از فلفل سیاه به مقدار یک قاشق چای خوری بهره ببرید. بعد از اضافه کردن آن را کاملاً هم بزنید تا فلفل با کل سالاد مخلوط گردد.
- طرز تهیه سالاد شیرازی مجلسی که شما در بالا آموزش دادیم برای چهار نفر مناسب است. در صورت کم یا زیاد شدن افراد، نسبت های مواد اولیه را تغییر دهید.
این طرزتهیه از سایت آشپزی unicorns in the kitchenبرگرفته شده است.