طرز تهیه سیر قلیه محلی با عطری دلربا!

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، بعید است مهمانی گیلانی ها دعوت شوید و طعم سیر قلیه را نچشید. البته، طرز تهیه سیر قلیه محلی که به آن سیر چغرتمه هم می گویند، بسیار راحت است. این خورشت مخصوص فصول سرد سال است و در این اوقات می توانید با دسترسی به برگ سیر تازه، سیر قلیه خانگی خوشمزه ای تدارک ببینید. این خورشت مقوی یکی از برترین تدابیر غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون است. بنابراین، اگر دوست دارید طرز تهیه سیر قلیه اصیل گیلانی را یاد بگیرید، تا انتهای این مقاله از مجله خبرنگاران همراه ما باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی سیر قلیه آمده است:

طرز تهیه سیر قلیه محلی با عطری دلربا!

سیر قلیه محلی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی15 دقیقه
زمان پخت غذا1 ساعت
میزان سختیکم

طرز تهیه سیر قلیه محلی

سیر قلیه، غذایی معطر و ترش مزه است که ترشی خود را از چاشنی آبغوره یا آب نارنج می گیرد. این غذای شمالی، یکی از برترین انتخاب ها در میان فهرست غذاهای گیلانی است و معمولا همراه با برنج کته و مخلفاتی مثل سیر ترشی و ترب سفید سرو می گردد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه این خورشت خوش طعم معطر را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه سیر قلیه محلی خوشرنگ و مجلسی

مواد اولیه برای تهیه این خورشت گیلانی را مطابق جدول زیر آماده کنید و توجه داشته باشید که به جای آبغوره، از آبلیمو یا آب نارنج هم می توانید بهره ببرید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
مرغ یا اردک کوچکنصف 1 عدد
پیاز میانه1 عدد
لپه1 پیمانه
تخم مرغ3 عدد
برگ سیر تازه3 عدد
نمک و فلفل و زردچوبهبه میزان لازم
آبغورهبه میزان لازم

مراحل تهیه سیر قلیه محلی مخصوص

در طرز تهیه سیر قلیه گیلانی با مرغ، لپه ها را از چند ساعت قبل بخیسانید و سپس مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا مرغ یا اردک را به تکه های کوچک تر تقسیم نموده و استخوان های آن ها را جدا کنید. سپس، در تابه ای مناسب میزانی روغن ریخته و مرغ ها را داخل آن سرخ کنید.
  • مرحله دوم: برگ های سیر را بشویید و داخل یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. در ادامه، آن ها را به میزان های نیم سانتی خرد نموده و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: پیازها را به صورت خلالی خرد نموده و در تابه ای دیگر با میزانی روغن تفت دهید تا طلایی شوند.
  • مرحله چهارم: حالا برگ سیرهای خرد شده را هم داخل تابه ریخته و با پیازها تفت دهید. در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را همراه با لپه های خیس خورده اضافه کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه سیر خورش گیلانی ، مرغ های سرخ شده را داخل مخلوط پیاز بریزید و میزانی آب اضافه کنید. اجازه دهید مواد سیر قلیه، با حرارت ملایم کاملا بپزند و نرم شوند.
  • مرحله ششم: صبر کنید تا گوشت مرغ یا اردک به طور کامل بپزد و بیشتر آب غذا کشیده گردد. در این زمان، تخم مرغ ها را داخل ظرفی شکسته و هم بزنید. سپس، آن ها را داخل سیر قلیه بریزید.
  • مرحله هفتم: حالا میزانی آبغوره هم در غذا بریزید و 5 دقیقه بعد زیر غذا را خاموش کنید. طرز تهیه سیر قلیه محلی به انتها رسید.

طرز تهیه سیر قلیه بدون لپه

واقعیت این است که لپه، یکی از مواد اصلی در طرز تهیه سیر قلیه گیلانی است و بهتر است حذف نگردد. با این حال، اگر بخواهید می توانید این خورشت خوشمزه را بدون لپه هم بپزید. در این صورت، تنها کاری که باید انجام دهید حذف لپه از مواد رسپی بالا است و شیوه کار هیچ تفاوتی با دستور گفته شده در بالا ندارد.

طرز تهیه سیر قلیه رشتی

اگر بخواهید در طرز تهیه سیر قلیه با اردک یا مرغ، از دستور رشتی این غذا پیروی کنید، کمی شیوه کار فرق دارد. در این رسپی، ابتدا مرغ را تفت داده و با میزانی آبغوره مزه دار می نمایند. سپس، آن را همراه با لپه های خیس شده می پزند. در همین فاصله، برگ های سیر را سرخ نموده و با تخم مرغ همزده، تفت می دهند و ادویه های لازم را هم اضافه می نمایند. در نهایت، این ترکیب را به مخلوط مرغ و لپه می افزایند و صبر می نمایند تا خورشت با حرارت ملایم بپزد و کم آب گردد.

چند نکته در تهیه سیر قلیه محلی

توجه به نکات زیر باعث می گردد که فوت و فن های درست کردن این غذای لذیذ شمالی را بهتر یاد بگیرید:

  • اگر میزانی سیر رنده شده به برگ سیر اضافه کنید و هر دو را با هم تفت دهید، خورشت سیر قلیه عطر، بو و طعم بهتری پیدا می نماید.
  • توجه کنید که مانند طرز تهیه باقالی قاتوق ، دستور پخت سیر قلیه هم به نحوی است که در انتهای کار، خورشت کم آبی داشته باشیم.
  • یک روش مجلسی برای سرو خورش سیر قلیه محلی این است که از مرغ یا اردک کوچک تری بهره ببرید.سپس، آن را به صورت درسته سرخ نموده و داخل خورشت قرار دهید.
  • می توانید در طرز تهیه سیر قلیه با گوشت مرغ یا اردک، به جای این پرنده ها، از غاز یا قرقاول هم بهره ببرید.
  • دقت کنید که حجم برگ سیر، پس از سرخ کردن نصف خواهد شد، بنابراین میزان آن را کمتر از میزان گفته شده نکنید.
  • در حین پخت سیر قلیه، گاهی محتویات قابلمه را هم بزنید تا خورشت ته نگیرد.
  • در برخی دستورهای سیر قلیه، در کنار برگ سیر از پیاز هم استفاده می گردد و این دو ماده را باید با هم تفت دهید.
  • شما می توانید برای عطر و بوی بهتر خورشت و خوشرنگ تر شدن آن، از میزانی زعفران دم نموده هم بهره ببرید.
  • گاهی در طرز تهیه سیر قلیه محلی ، از میزانی شوید خشک هم استفاده می گردد.

سیر قلیه و عطری که هوش از سر آدم می پراند!…

طرز تهیه سیر قلیه محلی را برای شما گفتیم. سیر قلیه، غذایی راحت برای وعده ناهار یا شام است که می تواند برنامه غذایی روتین شما را کمی عوض کند. عطر و بوی این غذای شمالی واقعا وسوسه نماینده است و اگر تمام مراحل دستور بالا را به طور دقیق و درست انجام دهید، حاصل کار شما فرقی با یک سیر قلیه اصیل گیلانی ندارد.

البته، اگر از دوستداران غذاهای شمالی هستید و دوست دارید برخی از این غذاها را به صورت آماده تهیه کنید، حتما سری به وبلاگ ساعت ورزشی بزنید و غذاهای دلخواه خود را به وسیله سفارش غذا سفارش دهید. در این صورت سفارش شما در زمانی کمتر از آنچه فکرش را بکنید، به وسیله پیک ها به محل آدرس ارسال می گردد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه سیر قلیه محلی با عطری دلربا!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سیر قلیه محلی با عطری دلربا!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید