طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی؛ غذای خوشمزه و مجلسی
به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، خبرنگارانـ گراتن یک نوع غذای فرانسوی است که در ظرف های دیواره کوتاه تهیه می گردد. گراتن به نوعی از تکنیک آشپزی گفته می گردد که در آن غذا زیر لایه ای از نان خرد شده یا پنیر پیتزا قرار می گیرد.
در ترکیب گراتن معمولاً از سبزیجات، گوشت، مرغ، پنیر پیتزا و نان استفاده می گردد. گراتن ها انواع گوناگونی دارند، مانند: گراتن مرغ، گراتن سیب زمینی، گراتن مارچوبه، گراتن کدو، گراتن اسفناج، گراتن پاستا و.... گراتن مرغ و سیب زمینی یکی از خوشمزه ترین انواع گراتن هاست که روش پخت آن شباهت زیادی به روش پخت لازانیا دارد.
در ادامه این مطلب طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این غذای خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
سیب زمینی درشت: 2 عدد
سینه مرغ: 1 عدد
فلفل دلمه ای رنگی: 1 عدد
سیر: 2 حبه
قارچ: 200 گرم
پنیر پیتزا: یک و نیم لیوان
نمک و فلفل: به مقدار لازم
مواد لازم برای تهیه سس گراتن
کره: 50 گرم
آرد گندم: 2 قاشق غذاخوری
شیر: یک و نیم لیوان
خامه صبحانه: 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
1 ـ نکات مربوط به قارچ
قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ بعلاوه در پیش گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ بعلاوه بهتر است قارچ هایی را که روی پوست آن ها لکه قهوه ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.
2 ـ نکات مربوط به فلفل دلمه ای
همان طور که می دانید فلفل دلمه ای سبزی پرخاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به ویژه بچه ها توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی تری دارد. فلفل دلمه ای به علت مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و بعلاوه برای درمان کم خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و برطرف یبوست بسیار مفید است.
ته فلفل دلمه ای برجستگی هایی وجود دارد. فلفل دلمه هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام خواری مناسب تر از فلفل نر است. فلفل دلمه ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می گردد و در آشپزی کاربردی تر است. برعکس فلفل دلمه ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی گردد و خوشمزه باقی می ماند.
3 ـ نکات مربوط به پنیر پیتزا
پنیر پیتزا نوعی از پنیر موزارلا با رطوبت پایین است که گاه در ترکیب با پنیر های دیگر ارائه می گردد. پنیر پیتزا دارای کربوهیدرات، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، تیامین و انواع ویتامین های گروه A و B است. مصرف پنیر پیتزا همراه با سبزیجات خام و پخته باعث می گردد که چربی و مواد ناسالم موجود در آن کم تر جذب بدن شوند. از ویژگی های یک پنیر پیتزای مرغوب این است که پنیر هنگام جویدن نباید حالت آدامس در دهان داشته باشد. بعلاوه یک پنیر پیتزای مرغوب به هیچ وجه پس از پخت روغن پس نمی دهد.
طرز تهیه گراتن مرغ و سیب زمینی
1 ـ سیب زمینی را آبپز کنید و بعد از خنک شدن کاملا له کنید؛ سپس نیمی از پنیر پیتزا را با سیب زمینی مخلوط کنید و داخل ظرف پیرکس یا قالب مورد نظر بریزید و با قاشق مواد را صاف کنید.
2 ـ سینه مرغ را خرد کنید و همراه با کمی روغن داخل ماهی تابه بریزید تا آب بیاندازد؛ سپس فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و به مرغ اضافه کنید و یک دقیقه تفت بدهید. حالا قارچ خرد شده را به مواد اضافه کنید و با مرغ و فلفل دلمه ای مخلوط کنید و نمک و فلفل را اضافه کنید. درب ماهی تابه را بگذارید و اجازه بدهید مرغ با آب قارچ بپزد.
3 ـ کره را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و اجازه بدهید آب گردد؛ سپس آرد را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل را بریزید؛ سپس شیر را کم کم به مواد اضافه کنید تا آرد گلوله نگردد و مدام هم بزنید. وقتی مواد به غلظت رسید، خامه را اضافه کنید و اجاق گاز را خاموش کنید. حالا مخلوط مرغ و قارچ و فلفل دلمه ای را روی لایه سیب زمینی پهن کنید و سس آماده شده را روی آن بریزید. در آخر روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه بگذارید تا پنیر آب گردد و گراتن بپزد، نوش جان.
منبع: فرارو