لطفاً در این مورد اظهار نظر نکنید!

به گزارش وبلاگ ساعت ورزشی، خبرنگاران : ممکن است فکر کنید اظهارنظر درباره ظاهر دیگران بی ضرر یا حتی مفید است، اما این تفکر غلط است. وقتی درباره بدن شخص دیگری نظر می دهیم، در واقع به آن شخص می گوییم که باید بدنش شکل یا مقدار خاصی داشته باشد. در صورتی که ظاهر یا شکل بدن این فرد با قالب پیشنهادی این فرهنگ مغایرت داشته باشد، احساس بیهودگی می نماید.

لطفاً در این مورد اظهار نظر نکنید!

به گزارش ایرنا، یکی از اشتباه ترین کارهایی که ممکن است گاهی حتی کاملا ناخودآگاه انجامش دهیم، اظهارنظر درباره ظاهر دیگران است. تابه حال جملاتی مانند وای چرا این قدر چاق شدی؟ یا وای چرا این قدر لاغر شدی؟ را به کسی گفته اید؟ شاید واقعا از پرسیدن این سؤالات منظوری نداشته باشید، اما همین جمله کوتاه می تواند اعتمادبه نفس طرف مقابل را از بین ببرد. مکالمات این چنینی باعث ایجاد احساس ناامنی و تداوم نگرش فرهنگ تغذیه می گردد. می خواهید بدانید که چرا نباید درباره بدن دیگران اظهارنظر کنیم؟

فرهنگ تغذیه چیست؟

ما در جامعه ای زندگی می کنیم که تحت تأثیر فرهنگ تغذیه است. سوزان آلبرس، روان شناس بالینی در کلینیک کلیولند و نویسنده نیویورک تایمز، می گوید: بیشتر مردم معتقدند که شکل ظاهری به ویژه لاغری مهم تر از سلامتی است.

به گفته اِما لینگ، دکترای تغذیه از دانشگاه جورجیا، فرهنگ تغذیه تمایل به ترویج باورهای خوب و بد دارد، به خصوص زمانی که مسئله غذاخوردن، محدودکردن کالری یا تشویق به ورزش کردن به میان می آید. این فرهنگ باعث می گردد افرادی که معیارهای زیبایی را ندارند یا به اندازه کافی غذای سالم نمی خورند، مدام احساس گناه، بی ارزشی یا اضطراب نمایند.

لینگ می گوید: اگر فردی به دلیل جثه بزرگ تر یا کمی اضافه وزن این معیارهای کاذب را نداشته باشد، فرض بی اساس در فرهنگ تغذیه این است که او تنبل است یا اراده ندارد.

چرا نباید درباره ظاهر افراد اظهارنظر کنیم؟

ممکن است فکر کنید اظهارنظر درباره ظاهر دیگران بی ضرر یا حتی مفید است، اما این تفکر غلط است. لیزا ان. فولدن، فیزیوتراپیست، شرح می دهد: وقتی درباره بدن شخص دیگری نظر می دهیم، در واقع به آن شخص می گوییم که باید بدنش شکل یا اندازه خاصی داشته باشد. در صورتی که ظاهر یا شکل بدن این فرد با قالب پیشنهادی این فرهنگ مغایرت داشته باشد، احساس بیهودگی می نماید.

معمولا وقتی فردی اضافه وزن دارد، بقیه این تصور را دارند که خودش را رها نموده است؛ در حالی که ممکن است سبک زندگی او طوری باشد که منظم ورزش کند، اندازه زیادی آب بنوشد، خواب عالی داشته باشد و استرس خود را مهار و به سلامت روانش توجه کند. با توجه به این سبک زندگی، می توانیم بگوییم این فرد سالم است، اما الگویی که فرهنگ نادرست ایجاد نموده است باعث می گردد فکر کنیم فردی است که به سلامتش اهمیت نمی دهد.

1. ممکن است محرک باشد

شما از تمام تجربیات فرد در طول زندگی اش آگاه نیستید. مثلا شاید فرد در گذشته دچار اختلال خوردن بوده باشد. اگرچه ممکن است شما واقعا از اظهارنظر درباره این شخص نیت بدی نداشته باشید، لینگ هشدار می دهد که اظهارنظر درباره وزن فرد می تواند او را به عادات خطرناک و ناسالم برای تغییر ظاهرش تشویق کند.

2. ممکن است تغییرات وزن به خاطر ابتلا به بیماری باشد

گاهی تغییر اندازه بدن نتیجه نوعی بیماری یا شرایط پزشکی مربوط به جسم یا روان است. کاهش وزن هم ممکن است به دلیل نوعی بیماری مانند سرطان یا بیماری خودایمنی باشد. طبق تحقیقات، کاهش وزن ناخواسته در افراد بالای 65 سال با افزایش خطر ابتلا به بیماری و مرگ ومیر همراه است. بعضی از بیماری هایی که معمولا سبب کاهش وزن بی دلیل می شوند، عبارت اند از:

سرطان؛

بیماری های قلبی عروقی؛

بیماری کبدی.

3. در صورت برگشت به وزن سابق، منجر به شرمندگی فرد می گردد

طبق تحقیقات، حتی کسانی که پیروز می شوند با رژیم غذایی وزن کم نمایند هم خیلی اوقات به وزن قبلی برمی گردند. دکتر دانیل کینان میلر، روان شناسی در لس آنجلس، می گوید: با توجه به اینکه بعید است افراد بتوانند کاهش وزن کوتاه مدت را حفظ نمایند، تحسین کاهش وزن باعث می گردد این افراد هنگام بازگشت وزنشان از مواجهه با افراد بترسند و خودشان را سرزنش نمایند.

4. تنظیم وزن همواره امکان پذیر نیست

برخلاف اعتقاد بسیاری از ما، مشخص وزن همواره در اختیار ما نیست. به گفته دکتر لینگ، وزن فرد اندازه چربی یا توده عضلانی او را دقیق تخمین نمی زند، علاوه بر این، ظاهر و شکل بدن تا حد زیادی ارثی است و نمی گردد فقط با رعایت بعضی نکات تنظیمش کرد. نوسان وزن ممکن است به دلایلی مانند تغییر در توده عضلانی، شرایط هورمونی و آب رسانی بدن رخ بدهد و افزایش وزن معمولا شاخصی است که نشان می دهد بدن ما چگونه باید به این عوامل واکنش نشان دهد.

5. باعث ناامیدی فرد می گردد

اگر فردی وزن کم نموده باشد (حتی عمدی)، ممکن است ظاهر کنونی اش همان چیزی نباشد که امیدوار بوده است به آن دست یابد. اظهارنظر درباره ظاهر این فرد احساس بدی به او می دهد و باعث افزایش احساس ناراحتی او می گردد.

پس چه کنیم؟

شاید اظهارنظر درباره ظاهر فرد، به خصوص وزن او، زمانی که بعد از مدت ها او را می بینید یا وقتی که فرد ظاهرش را بسیار تغییر داده است، طبیعی به نظر برسد. بااین حال، بهتر است در هیچ شرایطی درباره ظاهر دیگران اظهارنظر نکنید. بدن باید تغییر کند و وزن و ظاهر در فصول مختلف زندگی در نوسان هستند. به عقیده کینان میلر انواع دیگر تعریف ها (درباره شخصیت یا دستاوردهای زندگی) بسیار تشویق نماینده تر و قدرتمندتر از اظهارنظر درباره وزن یا ظاهر فردند. او معتقد است که همه ما باید به عزیزانمان بفهمانیم که سیرت زیبای آنها را می بینیم و برایش ارزش قائلیم.

میلر می گوید: وقتی کسی را می بینید، کافی است بگویید که چقدر از دیدنش هیجان زده اید یا چیزی را در وجودش تحسین کنید که واقعا برایتان ارزشمند است. اگر یکی از دوستان یا عزیزانتان موضوع کاهش یا افزایش وزنش را بیان کرد، به او بگویید به نظر من تو از اول هم زیبا بودی و حالا هم به نظرم زیبایی.

سخن پایانی

وزن و ظاهر مسائلی شخصی هستند که افراد معمولا روی آنها حساس اند. گاهی حتی اظهارنظری کوچک و بدون منظور باعث ناراحتی طرف مقابل می گردد، حتی تا حدی که ترجیح بدهد ارتباطش را با دیگران قطع کند. پس بیشتر مراقب حرف هایتان باشید.

منبع: توریسم آنلاین

به "لطفاً در این مورد اظهار نظر نکنید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "لطفاً در این مورد اظهار نظر نکنید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید